Twitch yüklenmiyor, ne yapmalıyım?

GüvenlikOnline

Kayıtlı Kullanıcı
Dün geceden beri, ağ hatası nedeniyle Twitch yayınlarımın yüklenmemesiyle ilgili sorun yaşıyorum. İnternet bağlantım iyi ve neden çalışmadığını anlamıyorum.

Ana sayfada her şey anında yükleniyor ve YouTube izleyebiliyor veya çevrimiçi oyun oynayabiliyorum, hiçbir sorun yaşamıyorum. Yani sorun internet bağlantımda olamaz.

Bu konuda ne yapılabileceğini bilen var mı?

Bazı kullanıcılar, internet bağlantıları YouTube veya çevrimiçi oyunlar gibi diğer hizmetler için yeterince hızlı ve istikrarlı olmasına rağmen, ağ hataları nedeniyle Twitch yayınlarının yüklenmemesiyle ilgili sorunlar yaşıyor. Sorun genellikle belirli bir nedene kadar izlenebiliyor, çünkü deneyimler hatanın yalnızca Microsoft Edge gibi belirli bir tarayıcıda meydana geldiğini gösteriyor. Bu gibi durumlarda, sorun internet bağlantısının kendisinde değil, Twitch web sitesiyle iletişimi engelleyen tarayıcı içindeki bir aksaklıkta yatıyor.

Sorun yalnızca tek bir tarayıcıyla sınırlıysa, hata genellikle belirli bir ayardan, yüklü bir eklentiden veya bozuk önbellek verilerinden kaynaklanır. Bu durumlar yaygındır ve genellikle düzeltilmesi kolaydır. İlk ve en basit adım, tarayıcının önbelleğini ve çerezlerini temizlemektir, çünkü bunlar genellikle web sitesinin normal işlevselliğini bozabilecek bozuk bilgiler içerir.

Verileri sildikten sonra sorun devam ederse, bir sonraki adım tarayıcı uzantılarınızı kontrol etmektir. Reklam engelleyiciler, VPN eklentileri veya diğer uzantılar Twitch yayın oynatıcısıyla çakışabilir. Sorunun nedenini bulmak için, tüm uzantıları geçici olarak devre dışı bırakın ve ardından suçluyu belirleyene kadar tek tek yeniden etkinleştirin.

Olası bir diğer neden de tarayıcının donanım hızlandırması olabilir. Bu özellik, videoları oynatmak için grafik kartını kullanır, ancak nadir durumlarda uyumluluk sorunlarına yol açabilir. Tarayıcıda bu ayarı devre dışı bırakmak sorunu çözebilir. Bu adımların her birinden sonra, sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için tarayıcıyı yeniden başlatmalısınız.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri