Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Ubuntu 22.04 ve aaPanel Kurulumu Harika Uyum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan F.T.H
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ubuntu 22.04 ve aaPanel Eşsiz Uyumu (2026 Güncel Kurulum ve Optimizasyon Rehberi)​

Selam arkadaşlar.

Son zamanlarda yeni bir sunucu kurdum ve uzun araştırmalar sonucunda Ubuntu 22.04 + aaPanel kombinasyonunu kullanmaya karar verdim. Açık söyleyeyim, şu ana kadar kullandığım en stabil ve en sorunsuz sistemlerden biri oldu.

Bu konuda hem kurulum sürecimi hem de performans/güvenlik ayarlarını paylaşmak istiyorum. Yeni başlayacaklar için baya faydalı olur.

Neden Ubuntu 22.04 + aaPanel?​

Uzun süreli destek (LTS)
Stabil ve düşük hata oranı
aaPanel ile tek tık yönetim
Nginx + PHP + MySQL kolay kuruluyor
Düşük kaynak tüketimi

Özellikle forum, blog ve kurumsal siteler için birebirdir.

1. Temiz Ubuntu 22.04 Kurulumu yapın. Kurulum bittikten sonra SSH üzerinden root olarak bağlanın.

Ardından güncelleyin.

apt update && apt upgrade -y

Daha sonra aapaneli kurulun.

URL=https://www.aapanel.com/script/install_panel_en.sh && if [ -f /usr/bin/curl ];then curl -ksSO $URL ;else wget --no-check-certificate -O install_panel_en.sh $URL;fi;bash install_panel_en.sh ipssl

Kurulum tamamlandıktan sonra panel bilgileri verilir:

Panel URL
Kullanıcı adı
Şifre

3. Panel Girişi ve İlk Ayarlar​

1775056701835.webp

Sizin için tüm ayarları otomatik yapacaktır. Yalnızca neleri kullanmak istediğinizi seçin ve devam edin.

En İdeal Web Stack (ÖNEMLİ)​

aaPanel sana seçenek sunar, şunu seç:

Önerilen sistem:​

• Nginx
  • MySQL 8.0
  • PHP 8.1 veya 8.2
Apache kullanmayın (gereksiz yük).

1775057139102.webp

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular