Ubuntu kurulumu sonrası BIOS/UEFI kilitlendi, hiçbir tuş çalışmıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Umudb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Umudb

Kayıtlı Kullanıcı
Aşağıda belirtilen bilgisayara Ubuntu Server 24.04 LTS kurmak istedim. USB bellekten (UEFI modunda) önyükleme sorunsuz çalıştı.
Kurulum sırasında SSD'nin bağlı olmadığını (disk bulunmadığını) fark ettim, bu yüzden kurulumu iptal edip bilgisayarı kapattım.
O zamandan beri bilgisayar UEFI modunda takılı kaldı; kurulum veya önyükleme menüsüne erişemiyorum ve klavyenin Num Lock tuşu artık çalışmıyor.
  • İşlemci (CPU): i5-6500T
  • ram: 16 GB DDR4
  • Anakart: Fujitsu D3413-A13
  • Güç kaynağı: Dahili
  • Kasa: Fujitsu Q956
  • Grafik kartı: Anakart üzerinde
Pil çıkarılarak ve kontaklar kısa devre yapılarak BIOS sıfırlama işlemi denendi başarısız oldu Jumper üzerinden BIOS sıfırlama. Anakart için internette hiçbir kullanım kılavuzu bulunmadığı için bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Güç düğmesine 10 saniye basılı tutun. Açılış logosu yerine teşhis ekranı görüntülenir Kurulum için F2'ye veya devam etmek için herhangi bir tuşa basın. Num Lock dahil hiçbir tuşa basmaya yanıt yok.

BIOS kılavuzunda USB bellek aracılığıyla BIOS Kurtarma Modu'ndan bahsediliyor, ancak maalesef daha fazla talimat bulamıyorum. Diğer masaüstü anakartlar için jumper konumlarını belgeleyen kılavuzlar var, ancak görünüşe göre Q modelleri için yok.

Bilgisayar 9 yaşında, ancak küçük bir test sunucusu olarak hala mükemmel şekilde kullanılabilir. Bu yüzden atılması çok yazık olurdu.

Ubuntu kurulumu sonrası BIOS/UEFI kilitlendi, hiçbir tuş çalışmıyor?

Klavye nasıl bağlı? PS/2 mi yoksa USB mi? Belki yedek bir PS/2 klavyeniz vardır?

Bunu sormamın sebebi, bazı eski anakartların POST sırasında USB bağlantı noktasına sahip olmamasıdır.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri