Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Sor, Paylaş, Öğren: techforum.tr

Win10'a önyükleme yapılamıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HakkıONDER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

HakkıONDER

Misafir
Windows'u başlatamıyorum. Kurtarma araçlarından bazılarını denedim ve çalıştıramadım. Kurtarma USB'm yok. Sürücüleri bilgisayarda tutmam gerekiyor, aslında bunlar Windows 7 sürücüleri ve Dell'de bulunmuyor. Windows 10 yükleme diskinden bir onarım yüklemesi yapabilir ve ardından eski sürücülerimi tutmayı seçebilir miyim? Bunu yapmanın işe yarayabilecek başka bir yolu var mı? Onlara sahip olmam gerekirse doğru sürücülerin bulunabileceği bir yer var mı? Yardımınız için teşekkürler! Gerçekten minnettarım.

Bilgisayar Özellikleri
İşletim Sistemi: windows 10 home
Windows'u başlatamıyorum. Kurtarma araçlarından bazılarını denedim ve çalıştıramadım. Kurtarma USB'm yok. Sürücüleri bilgisayarda tutmam gerekiyor, aslında bunlar Windows 7 sürücüleri ve Dell'de bulunmuyor. Windows 10 yükleme diskinden bir onarım yüklemesi yapabilir ve ardından eski sürücülerimi tutmayı seçebilir miyim? Bunu yapmanın işe yarayabilecek başka bir yolu var mı? Onlara sahip olmam gerekirse doğru sürücülerin bulunabileceği bir yer var mı? Yardımınız için teşekkürler! Gerçekten minnettarım.
Bilgisayarınızı önyüklenebilir bir disketten nasıl başlatacağınızı biliyor musunuz?
Emin değilseniz Google'da arayın. BIOS'a erişmek veya önyükleme seçimi menüsünü açmak için güç açıldıktan hemen sonra basmanız gereken tuşu bilmeniz gerekir.

Öncelikle sistem diskini test etmenizi öneririm. Olası seçenekler

a. Bilgisayarınızı canlı bir önyükleme disketinden başlatın (Bunu anlamak ve nasıl oluşturacağınızı öğrenmek için Google'a bakın. Örneğin çalışan bir bilgisayara ve uygun bir flash sürücüye ihtiyacınız olacak. Canlı önyükleme diski, çeşitli yardımcı programlarla bir Windows veya Linux ortamına önyükleme yapmanızı sağlar. Crystal Diskinfo yaygın olanlardan biridir. Bu yüzden dahili disklerinizi kontrol etmek için bunu kullanın.

b. Sistem diskinizi çıkarın, uygun bir yuvaya vb. yerleştirin ve başka bir bilgisayara USB disk olarak bağlayın, ardından örneğin Crystal Diskinfo'yu çalıştırın.

c. Bilgisayarınızı örneğin Win 10 yükleme diskinden ve Bilgisayarınızı onarın yoluyla Gelişmiş Başlangıç seçeneklerine ve bir komut istemine başlatın.

Dahili diske erişip erişemediğinizi görebilmelisiniz.