Windows 10 masaüstüm çok yavaşladı

YunusSo

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar merhaba, Windows 10 masaüstüm çok yavaşladı ve nedenini anlayamıyorum. Bilgisayarımın tek kullanıcısıyım ve çok dikkatliyim. Genel olarak sadece 5 veya 6 siteye giriyorum, hepsi büyük siteler ve şüpheli e-postalardan nasıl kaçınacağımı biliyorum.

Her şey yüklendikten sonra, Arka Plan Görevleri altında gösterilen programların hepsi %0 CPU kullanımı gösteriyor. Virüs programı, bilgisayarı başlattığımda başlıyor ve birkaç kez çalıştırdım. Çalıştıktan sonra Görev Yöneticisi'nden siliyorum. Bu sorunu nasıl çözeceğime dair herhangi bir öneriniz veya sorunu düzeltmek için önerilen bir yazılım varsa minnettar olurum. Teşekkürler.

MyCleanPC gibi herhangi bir 3. parti Registry Cleaner/Optimizer uygulaması kullanmamalısınız. Bu uygulamalar çözdüklerinden daha fazla soruna neden olur. Kesinlikle bunun için ödeme yapmamalısınız. Bu uygulamada bulunan tüm araçlar Windows işletim sisteminde ücretsiz olarak mevcuttur.

Ayrıca herhangi bir 3. parti Anti-Virüs yüklemenize gerek yoktur, Microsoft Security (Defender) Windows işletim sisteminin bir parçasıdır ve herhangi bir 3. parti anti-virüsten daha iyidir.

Sorununuz eskiyen bir HDD'den kaynaklanıyor olabilir. DiskGenius'u veya Crystal Disk Info'yu indirin. Sürücünüz için bilgilerini görüntüleyin. Bu, sürücünün genel sağlığını söyler. İyi'den daha az bir şeyse, değiştirilmesi gerekir.