Windows 11 yedekleme seçenekleri?

Tolga

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, iş bilgisayarım için yeni bir sistem kurdum. 4 ayrı sürücüsü var. Tüm programları ve işletim sistemini çalıştıran bir NVME, tüm veri dosyalarımı tutan bir NVME. bunları yedeklemek için iki SSD. Çeşitli yedekleme yöntemlerine bakıyorum ama kendi işimi kurmaya çalıştığım için basit tutmak ve maliyetleri düşürmek istiyorum. Bazı aramalar yaptım ama çoğunlukla bulduğum şey çeşitli yedekleme yazılım programlarını veya sadece temel Windows kurtarma sistemini listeleyen makaleler. Daha fazla yazılım satın almadan bunun Windows'ta yapılabileceğinden oldukça eminim ve Windows kurtarma yazılımının çalışma şeklini beğenmiyorum ama belki de orada bir şeyi kaçırıyorum. Programların işletim sistemlerinin sık sık yedeklenmesine gerek kalmayacağını düşünüyorum ama aldığım ve düzenlediğim tüm veri dosyaları için hızlı bir şekilde yedekleme yapabilmek istiyorum. Çoğunlukla fotoğrafçılık ve video düzenlemeyle ilgileneceğim için uğraştığım verilerin çoğu bu. Raid'i düşündüm ama anladığım kadarıyla çalışırken sisteminizi yavaşlatabilir.

Bu tür bir kurulum için kullanılacak daha iyi seçeneklerden bazıları nelerdir? Umarım özel yedekleme yazılımlarına para harcamayı gerektirmeyen seçeneklere bakmayı düşünüyorum.

Windows 11 Başlat menüsünün arama kutusuna 23H2 veya sonraki sürümler için (31 Ekim 2023'te yayınlandı) "Windows Yedekleme" yazarsanız açılır.
  • Ayarlar > Sistem > Kurtarma bölümünde , artık hem "Windows Update kullanarak sorunları düzelt" hem de "Bu Bilgisayarı Sıfırla" seçeneklerini içeren, mevcut bir işletim sisteminde onarım yapmayı veya Windows 11'i sıfırdan yeniden yüklemeyi deneyen yenilenmiş bir yaklaşım
Bu unsurlar OneDrive'ın doğru kullanımıyla birleştirilirse, Windows yedekleme, geri yükleme, onarım ve kurtarma görevlerinin tamamını kapsayabilir.

İkinci bir programa ihtiyaç duymadan bunu yapanbilirsiniz, Windows'un kendi özelliği var yazılan 2. taraf programlar ise aynı Windows mantığı ile yazılıyor paranızı çöpe atmanıza gerek yok. Bu konuyla ilgili makale hazırlayıp paylaşacağım takipte kalın.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları