Windows 11'de Yavaş Açılış ve Uygulama Gecikmesi Sorunlarını Giderme

boratorasis

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba,

Windows 11 masaüstü bilgisayarlarda, güncellemelerden ve standart temizleme araçlarını kullandıktan sonra bile, yavaş önyükleme süreleri, gecikmeli uygulama başlatmaları ve ara sıra sistem donmaları fark ediyorum. Bunun başlangıç programları, arka plan hizmetleri veya donanım darboğazlarıyla ilgili olabileceğinden şüpheleniyorum, ancak sadece tahmin yürütmek yerine sistematik bir şekilde ele almak istiyorum.

Merak ediyorum:

Uygulamaların veya işlemlerin yavaş başlatılmasına veya gecikmeye nasıl neden olduğunu nasıl teşhis edersiniz?

Sistem istikrarını riske atmadan performansı güvenilir bir şekilde iyileştiren, gözden kaçan optimizasyonlar veya araçlar var mı?

Standart HDD'li masaüstü bilgisayarlar ile SSD'li masaüstü bilgisayarlar için, gerçek dünyada en büyük hız artışını sağlayan ayarlamalar nelerdir?

Umarım burada pratik, adım adım bir sorun giderme rehberi oluşturabiliriz, böylece benzer performans sorunlarıyla karşılaşan diğer kişiler de faydalanabilir.

Kanıtlanmış stratejilerinizi ve deneyimlerinizi duymayı çok isterim!

Üçüncü sorunuza cevap: C: sürücüsünü bir SSD ile değiştirin. O zaman muhtemelen birinci ve ikinci sorunuza artık gerek kalmayacak.

Bilgisayar kaç yaşında? Ne kadar RAM yüklü? Markası/modeli nedir? Mevcut yapılandırmayı bilmeden tavsiye vermek zor.