Windows çökme sorunları ve sclhelper.exe hatası?

baturyurk

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese iyi günler,

Bilgisayarımda sorun yaşıyorum. Evet, sorunu çözdürmek için üreticiye gönderebilirim. Ancak üreticiye göre bu 4-8 hafta sürebilir, bu da benim için çok uzun. Bu nedenle uzmanlardan yardım istiyorum. Teşekkür ederim. Anlamını çözemediğim bir hata mesajı alıyorum. Görünüşe göre birkaç gün/haftada bir bilgisayar kapanıyor, hemen yeniden başlatılıyor ve ardından şu sırayı izliyor: Windows Güncellemesi -> Çökme -> Yeniden Başlatma -> Windows Güncellemesi -> Çökme Bazen daha uzun, bazen daha kısa sürüyor ve güncellemelerin tamamlanıp tamamlanmadığı veya çöküp çökmediği belli değil.

Bir süre sonra yeniden başlıyor ve hiçbir şey olmamış gibi çalışıyor. Sürücüleri/Windows'u güncelledim ve komut istemini kullanarak sfc /scannow ile bozuk veri olup olmadığını kontrol ettim, ancak hiçbir şey bulamadım.

Hata kodu: ntdll modülünde EAccessViolation istisnası 0000...006A7908 sclhelper.exe modülünde 000...15C adresinde erişim ihlali

Bilgisayar Özellikleri
AMD Ryzen 7 7800x3d, RTX 5080, 64 GB DDR5 5600 Mbps, B650E-Wifi anakart
İşletim sistemi ne kadar süredir kullanımda?

Hata kodu: ntdll modülünde EAccessViolation istisnası.. ile devam eden
İng. olarak tanımlamak gerekir ki geniş çözüm önerilerilerine ulaşma açısından;
Error code: EAccessViolation exception in ntdll module...

İşletim sistemi ile ilgili sorunlar. Çözüm önerilerine rastlayıp deneyebilirsiniz. Hiçbir şekilde durumun düzeleceğine dair garantisi yoktur. Birçok karanlık kapılara açılma ihtimali var.

Şahsi tavsiyem, kaybolmasını istemediğiniz verileri yedekleyip;
Windows sıfırlama, hatta en tavsiye edilen Windows son sürüm temiz kuruluma yönelmeniz yönünde....

Son düzenleme:

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri