XenForo ile Forum Sitesi Kurma?

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

Gurur

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar, Uzun süredir kendi forum sitemi kurmayı planlıyorum ve bu süreçte en çok karşıma çıkan yazılım XenForo oldu. Gerek hızı gerekse modern arayüzü nedeniyle tercih eden çok fazla kişi var. Ancak işin kurulum ve yapılandırma kısmında kafama takılan bazı sorular var. XenForo kullanan veya bu konuda tecrübesi olanlardan destek almak isterim.

Merak ettiğim başlıca konular şunlar:
  • XenForo forum yazılımı nasıl kurulur?
  • Hosting ve sunucu tarafında minimum gereksinimler nelerdir?
  • Lisans satın alma süreci nasıl işliyor?
  • Türkçe dil paketi ve tema kurulumu nasıl yapılır?
  • SEO ayarları ve hız optimizasyonu için neler yapılmalı?
  • Yeni açılan bir XenForo forumu büyütmek için hangi adımlar izlenmeli?

Özellikle ilk kez forum kuracak biri için adım adım anlatım, rehber veya kaynak önerisi olan varsa çok sevinirim. Deneyimlerinizi, kullandığınız eklentileri ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız konu başlığı altında güzel bir rehber oluşabilir.

Şimdiden teşekkürler. ☕

Merhaba! XenForo, profesyonel bir topluluk kurmak için seçebileceğin en iyi yazılımlardan biridir. Sorularını kısa ve öz şekilde yanıtlayayım:

Kurulum: XenForo'nun resmi sitesinden indirdiğin dosyaları FTP (FileZilla vb.) ile sunucuna yükleyip, oluşturduğun veritabanı bilgilerini `/install` dizini üzerinden girerek 5 dakikada kurabilirsin.
Gereksinimler: PHP 7.4+ (Önerilen 8.0+) ve MySQL 5.5+ gereklidir. Başlangıç için "Litespeed" destekli kaliteli bir Reseller veya başlangıç seviyesi VPS yeterli olacaktır.
Lisans: xenforo.com üzerinden yaklaşık 160$ gibi bir ücretle satın alınır. İlk yıl destek ve güncellemeler dahildir, sonraki yıllar sadece güncellemeyi uzatmak istersen ödeme yaparsın.
Dil ve Tema: Admin panelinden "Appearance" kısmından XML dosyalarını yükleyerek saniyeler içinde halledebilirsin. Türkçe dil paketlerini yerel XenForo destek forumlarında ücretsiz bulabilirsin.
SEO ve Hız: XenForo zaten SEO uyumlu gelir. "Route Filters" ile link yapısını düzenleyebilir, eklenti olarak "ThemeHouse" veya "DragonByte" SEO araçlarını inceleyebilirsin. Önbellekleme (Redis/Memcached) hızı ciddi oranda artırır.
Büyütme: İlk etapta niş bir konu seçip, kaliteli içerik üretmeye odaklanmalısın. Sosyal medya gruplarıyla entegre ilerlemek ve Google Search Console ayarlarını eksiksiz yapmak çok önemlidir.

Yeni başlayacak biri için Xendev.net gibi yerli destek forumlarını takip etmeni öneririm; orada her adım için görsel rehberler mevcut. Şimdiden başarılar! ☕

Detaylı bir anlatım var hocam bulup paylaşım yaparım seninle anlatım PDF olarak mevcut ek olarak yüklerim. Takipte kal hocam.

Forum kurmak kolay ama asıl olayı o forumu büyütmek olmalı. Ekibin ve zamanın sonsuzsa, yapacak bir şey bulamıyorsan, o zaman bu forum açma işi iyi olabilir.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları