Yapay zeka ve grafik tasarımın geleceği ne olacak?

hepsiyen

Kayıtlı Kullanıcı
Yapay zeka, ekonominin hemen hemen tüm sektörlerinde sıcak bir konu haline geliyor ve grafik tasarımının dışarıda bırakıldığını sanmıyorum. Grafik tasarımına gelince, sizce Yapay Zeka'nın ortaya çıkması tasarımcılar için ne anlama geliyor? Bir lütuf mu yoksa bir lanet mi olacak?

Yapay zeka, ekonominin hemen hemen tüm sektörlerinde sıcak bir konu haline geliyor ve grafik tasarımının dışarıda bırakıldığını sanmıyorum. Grafik tasarımına gelince, sizce Yapay Zeka'nın ortaya çıkması tasarımcılar için ne anlama geliyor? Bir lütuf mu yoksa bir lanet mi olacak?
Bu iyi bir soru. Bir süredir AI'nın tasarımcılar için bile işleri zorlaştırmaya başlayacağını düşünüyorum. Tasarımcıların işini elinden alacağına inanmıyorum çünkü insanların her zaman benzersiz bir şeyin tasarlanmasını istediğini düşünüyorum. AI, tasarımcıların ileride fikir üretmelerine kesinlikle yardımcı olabilir.

Yapay zeka elbette grafikler yaratabilir ancak yapay zekanın yarattığı grafiklere dikkat ederseniz birçok hatayı kolayca görebilirsiniz; örneğin, bir kişinin altı parmağı olabilir veya metinde yazım hataları olabilir, vb. Bu nedenle, insan grafik tasarımcılarının hala üstünlüğü var.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları