Yapay Zekanın Eğitim Sistemini Ne Kadar Hızlı Mahvettiği Gerçeği

YaSinDc

Kayıtlı Kullanıcı
Yapay zeka endüstrisi toplumun büyük bir bölümünü "bozmaya" söz verdi ve bunu ne kadar etkili bir şekilde yaptığını görmek için TÜRK eğitim sisteminden daha uzağa bakmanıza gerek yok. Eğitim "bozuldu", tamam. Aslında, bozulma o kadar geniş ve o kadar yıkıcı ki bir daha asla işlevsel bir topluma sahip olabileceğimiz belli değil.

Muhtemelen yüksek öğrenimde ortaya çıkan mevcut kaosun en talihsiz ve acıklı anlık görüntüsü, yapay zekanın tüm üniversite öğrencisi neslini entelektüel olarak ne kadar derinden sersemlettiğini ortaya koymuştur. Başka bir deyişle, yapay zeka yandaşları teknolojinin makale yazmayı ve sınava girmeyi etkili bir şekilde mahvedeceğini öngörmüş gibi görünüyor ve bu mahvoluşu yıkıcı bir güç olarak sunmak yerine, sadece "dönüşüm" yeni bir şeyler yapma biçimi olarak sunmak istiyorlardı. Bu yeni iş yapma biçimi sadece öğrenciler için değil öğretmenler için de aşındırıcı görünüyor. Bu konuyla ilgili siz değerli arkadaşlarında fikirlerini almak isterim.

Küçük yeğenlerimin artık ödevlerini yazmak için oturup yazmadıklarını gördüm. Ortaokuldaki çocuklardan bahsediyorum. Onlar sadece bir yapay zeka modeline bunu onlar için yapmasını söylüyorlar.