Yeni dizüstü bilgisayar kurulumu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Derk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Derk

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar merhaba, Birkaç sorum olacak:
1. Mevcut dizüstü bilgisayarım "Yerel" olarak oturum açıyor, çünkü yıllar önce iş yerindeki bir BT görevlisi Microsoft'tan gizli kalması gerektiğini söylemişti. Tekrar yapmaya değer mi ve bunu nasıl yapıyorsunuz? Unuttum.
2. Hatırladığım kadarıyla dizüstü bilgisayarlar Microsoft Office ile birlikte satılmıyor. O zaman onu edinmenin tek yolu onu satın almak veya ücretsiz çevrimiçi sürümünü kullanmak?
3. Outlook ve Microsoft hesaplarından nefret ediyorum. Bunları asla kullanmıyorum ve bu nedenle kullanıcı adımı ve parolamı asla hatırlamıyorum. Bunlar yeni bir bilgisayar kurarken gerekli mi yoksa onları görmezden gelebilir miyim?
4. Windows 10'da kaldım çünkü neden değiştirmekle uğraşayım? Şimdi yeni dizüstü bilgisayarımın beni Windows 11 kullanmaya zorlayacağını varsayıyorum (zaten kurulu olduğunu ve başka seçeneğim olmadığını varsayıyorum). Herhangi bir hata veya sorun var mı?

Gizli ve yerel tutun, yeni bir kurulum yapmanız ve bunu herhangi bir kablosuz erişim noktasının erişiminin dışında yapmanız gerekebilir. Microsoft'un internet erişimi elde etmenin hemen belli olmayan yolları var gibi görünüyor

2. MS Office'e yatırım yapmadan önce, OPEN OFFICE veya Libre Office'in sizin yapmanız gerekeni yapıp yapmayacağını deneyin. Sizi taleplerine veya tuhaflıklarına esir etmeden ortalama bir kullanıcı için harika bir iş çıkarıyorlar.

3. Firefox veya başka bir Tarayıcı kullanın (Chrome tabanlı olan Edge hariç) ve bu tarayıcı sizin adınıza adlarınızı ve parolalarınızı depolayacaktır. E-posta için, mesajları bulutta depolayan gmail kullanıyorum, bu nedenle hangi cihazı kullanırsanız kullanın her zaman erişiminiz olur. Ayrıca yeni bir cihazdan erişirseniz, yeni cihazın arkasında siz olduğunuzdan emin olmak için sizi uyaracaktır. YouTube'da MS'in bir MS Hesabı kullanma ısrarını aşmakla ilgili birçok video var.

4. Windows kullanmak zorunda değilsiniz, Linux işletim sistemini çift önyükleme olarak yükleyebilir ve yalnızca Linux'ta bir çözüm yolu bulamadığınızda Windows önyüklemesini kullanabilirsiniz. Yakın zamanda denediğim ve yakında o yola girebileceğim Kubuntu'yu seviyorum. Aslında Ubuntu'dan veya geçmişte denediğim diğer Linux dağıtımlarından daha kolay gezinilebilir gibi geldi. Mevcut işletim sisteminizle çift önyükleme yapabilir veya hatta herhangi bir Linux işletim sistemi için bir yükleme USB'si oluşturabilirsiniz, bu da yüklemeden önce görmenize ve denemenize olanak tanır. Yüklemeyi yapmadan önce istediğiniz kadar önyükleme yapabilirsiniz (denemek için). Bu şekilde sadece daha yavaştır çünkü her şeyi bellekte oluşturması ve oradan çalıştırması gerekir. Oluşturduğunuz dosyaları kaydetmek istiyorsanız depolama olarak fazladan bir USB eklemeniz gerekebilir. Canlı bir oturum sırasında kaydedilen dosyalar, alternatif depolama ortamına kaydetmediğiniz sürece yeniden başlattığınızda kaybolacaktır. Her yeniden başlattığınızda saati, wifi'nize ve internete erişmek için şifreyi (kablolu bağlantınız yoksa) ve muhtemelen masaüstü arka planı gibi birkaç şeyi ayarlamayı hatırlamanız gerekecek, ancak bu aynı zamanda yeni işletim sisteminizde nasıl gezineceğinizi öğrendiğiniz anlamına da geliyor. Bana göre bu iyi bir şey. Kısacası kendinizi Windows için adapte etmeyin.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları