Teknoloji Forum

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir. Aramıza Katıl..!

Yeni Microsoft Word

savas86

Kıdemli Üye
Dün aniden, uyarıda bulunmadan, kaydedilmiş MS Word dosyalarımdan birini açtığımda, tamamen yeni ve görünüşe göre çok daha az kullanılabilir bir dosyayla karşılaştım. MS Word 2007 kullanıyordum ve bunun artık gerçekten sevmediğim yeni MS Word yazılımıyla üzerine yazılmış olduğu anlaşılıyordu.

Elimden geldiğince uğraştım ve şimdi dosyalarımı Word 2007'de açabiliyorum. Sorun şu ki, yüklenmesi yaklaşık bir dakika sürüyor, bu yüzden en azından bilgisayarımda Word 2007 yazılımı var gibi görünüyor.

Mümkünse yeni Word yazılımını tamamen kaldırmak istiyorum, ancak Word 2007 kurulumunu korumak istiyorum çünkü böyle bir şey yaparsam tüm Word yazılımlarını kaldırabileceğimden ve dolayısıyla birçok Word belgemin hiçbirini açamayacağımdan oldukça eminim.

Merhaba,

Aşağıdaki uygulamaları Başlat menüsünden kaldırabilmeniz gerekir:

1. Başlat'ı seçin
  2. Tüm uygulamaları seç
  3. Uygulamayı arayın
  4. Uygulamaya basılı tutun (veya sağ tıklayın)
  5. Kaldır'ı seçin

Üzerine yazıldığını varsaydığım Word 2007 yazılımını artık bulamıyorum.

Bir dosya yüklediğimde, dosyayı Word 2007'de yüklediğini belirterek yüklemeye başlıyor ve yüklemeyi tamamlaması yaklaşık 20 saniye sürüyor. Dosya daha sonra yeni Word yazılımı bilgisayarıma yüklenmeden önce olduğu gibi görünüyor. Başka bir olası sorun da Microsoft'un bir noktada daha yeni Word yazılımlarının kullanımı için ödeme talep etmeye başlaması olabilir. Bu, gecikmeye rağmen sonunda dosyaları her zaman olduğu gibi görüntülüyor.

Sahip olduğum seçeneklerden biri, Word dosyalarını Libre Office Writer ile açmak, bu iyi çalışıyor gibi görünüyor, ancak görünümde bazı küçük değişiklikler var. Bu seçeneği yeni Microsoft Word'ü kullanmaya göre bir iyileştirme olarak bulabilirim. Gerekirse, biraz zaman alsa da, daha akıcı bir görüntü sağlamak için dosyaları Libre Office kullanarak yeniden yazabilirim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Trend Konular