Yeni Toplanan PC'de Windows 8 Kurulum Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yalcnn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yalcnn

Kayıtlı Kullanıcı
Günaydın.

Şöyle bir sorunum var.

Yeni bir bilgisayarım var (bugün montajını bitirdim) ve Windows 8 CD'sinden başlatmak istiyorum, ancak içimden bir ses çok eski diyor.

Eğer öyleyse, herhangi bir harici depolama ortamı kullanmadan veya internet üzerinden BIOS aracılığıyla Windows'u yüklemenin bir yolu var mı?

Merhaba

Windows 8 kurulum DVD'si, günümüz donanımında muhtemelen artık size yardımcı olmayacaktır.

Öncelikle, mevcut donanımlar için yonga seti sürücüleri genellikle Windows 8 kurulumuna dahil edilmez, bu nedenle bir sabit sürücü kurulum için algılanmayabilir. Sürücü, mevcutsa, Windows kurulum işlemi sırasında manuel olarak yüklenmelidir. Windows 8 ayrıca, sürücü manuel olarak yüklenmeden M.2 NVMe SSD'leri henüz desteklememektedir. Uygun sürücü, örneğin bir USB bellekte bulunmalıdır. Ardından, Windows kurulumunda, kurulum sürücüsünü seçtiğiniz noktada, "Sürücüyü yükle" seçeneğine tıklayın, sürücüyü içeren sürücüye gidin ve sürücüyü yükleyin.

İkinci olarak, Win8 mevcut donanıma kurulabilse bile, kurulumdan sonra mevcut donanımın geri kalanı için Win8 sürücülerinin bulunmaması sorunu ortaya çıkıyor.

Ayrıca, Windows 8 artık Microsoft tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle, yıllardır bu işletim sistemi için herhangi bir güvenlik güncellemesi yayınlanmadı.

Windows'u kurup kullanmak istediğinizi varsayıyorum. Bunu yapmak için, başka bir Windows bilgisayarında bir Windows 11 kurulum USB sürücüsü oluşturun veya bir Windows kurulum DVD'si yazdırın. Bunun için Microsoft Medya Oluşturma Aracını kullanın. Kurulum ortamı oluşturmak için Windows 11'i Microsoft'tan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Daha sonra bunu Windows 11'i kurmak için kullanabilirsiniz. Etkinleştirme için, Windows sürümünüzle eşleşen bir lisans anahtarına ihtiyacınız olacak.

Donanımınız Windows 11 ile uyumlu değilse, Windows 10'u da yükleyebilirsiniz. Bu da Microsoft'tan indirilebilir. Etkinleştirme için, Windows sürümünüzle eşleşen bir lisans anahtarına ihtiyacınız olacak. Ancak, genişletilmiş destek (Windows güncellemeleri) yalnızca Microsoft hesabınızla Windows 10'da oturum açarsanız kullanılabilir.
Herhangi bir harici depolama ortamı kullanmadan veya internet üzerinden BIOS aracılığıyla Windows yüklemenin bir yolu var mı?
Bunun mümkün olduğunu bilmiyordum. Bazı anakartlar BIOS/UEFI'yi internet üzerinden güncelleyebiliyor. Ancak BIOS/UEFI içinden internet üzerinden işletim sistemi yüklemek konusunda henüz o noktada olduğumuzu düşünmüyorum.

Ancak, yerel bir PXE veya UEFI ağ önyükleme sunucusu aracılığıyla bir işletim sistemini başlatmak ve kurmak mümkündür. Bunun için yerel ağınızda kendi PXE veya UEFI ağ önyükleme sunucunuza ihtiyacınız olacaktır.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri