Yüksek sistem gereksinimli oyunlar RTX 3060ti'da çöküyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ekner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ekner

Kayıtlı Kullanıcı
0
Hit
Herkese merhaba, bir sorunum var, lütfen çözmeme yardımcı olun.

Yüksek sistem gereksinimli oyunlar RTX 3060ti'da çöküyor. Voltaj düşürme işleminden sonra sıcaklıklar 70°C'yi geçmiyor (voltaj düşürme yapılmadığında tüm oyunlar çöküyor ve sıcaklık 85°C'ye düşüyor). Ancak, ekran kartının güç tüketimi 130W'ı aştığında çökmelerin meydana gelme eğilimini fark ettim. Daha düşük sistem gereksinimli oyunlarda ise her şey yolunda. Oyunlar hatasız bir şekilde, sadece masaüstüne çöküyor. Olay günlüğünde nvlddmkm 153 hatasını gördüm.
Ayrıca RTX 3060ti'ın Hynix bellek yongalarıyla ilgili sorunlar yaşadığına dair eski haberler gördüm, ancak belirtiler benimkine uymuyor çünkü hiçbir görüntü bozukluğu yok ve bilgisayar ölüm ekranına da çıkmıyor.

Eğer bu Hynix'e özgü bir sorun olsaydı, özellikle aşırı ısınma sorunu da yokken, sadece yüksek sistem gereksinimli oyunlar değil, tüm oyunlar çökerdi değil mi? Şu anda farklı bir ekran kartı veya güç kaynağıyla test edemiyorum. Benzer bir sorunla karşılaşan varsa lütfen bana tavsiyede bulunsun.

Voltaj düşürme işlemini geri alın ve tekrar deneyin, ancak abartmayın. Benim 3060ti ekran kartım vardı ve zorlu oyunlarda sıcaklık 80-85 dereceye ulaşmasına rağmen hiçbir çökme yaşamadım.

Hatırladığım kadarıyla, 3060 ti'da bellek sorunları vardı. Bellek frekansını düşürmeyi veya faz geçiş macununu ve belki de ara parçaları değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları