Gelmiş Geçmiş En Korkunç Oyun Hangisi?

Yonakis

Kayıtlı Kullanıcı
Hepimizin “bir daha açmam” dediği bir oyun var mı? Sizce gelmiş geçmiş en korkunç oyun hangisi olabilir? Jumpscare mi kazansın, psikolojik çöküş mü? :D Ben şimdi bazı oyunları paylaşıyorum...

1. P.T. (“Playable Teaser”)

Konami tarafından 2014’te PlayStation 4 için yayımlanan kısa bir psikolojik korku oyunudur. Hideo Kojima ve Guillermo del Toro işbirliğiyle geliştirilen bu proje, iptal edilen Silent Hills oyununa oynanabilir bir fragman olarak tasarlanmış, ancak kendi başına kült statüsüne ulaşmıştır. Tek bir koridor. Sonsuz döngü. Kapı aç, dön, yine aynı yer. Ama değil. Radyodan gelen haberler, arkanda beliren Lisa… Bu bir demo idi ama çoğu tam oyundan daha fazla travma bıraktı. O uzun boylu kadın olmazsa olmaz zaten :D

1_6vFSaCwylF4-mNVpmRsSIA.webp

2. Silent Hill 2
Sisli kasaba, suçluluk, bastırılmış travmalar. Pyramid Head sadece bir canavar değil, bir sembol. Bu oyun seni korkutmaktan çok içini daraltıyor. Bitirince de böyle saatlerce boş boş bakıyorsun.

QQK81uVH7eFmIjNR3g0JaTmXYpX3g8vgIlq_Eecmb23tWWtOOBkxaUWnQc3f5Z8NpaRsqUj0MtCNzLavIm6EKlS2psFdw...webp

3. Outlast

Silah yok. Savunma yok. Sadece kamera ve pil derdi. Akıl hastanesinde kovalanmak… İşte gerçek çaresizlik. Oyuncuya “kahraman” rolü verilmezse korku iki katına çıkıyor.

3c4261b2de2078acb3c55bd630b23aea3a20ab82.webp

4. Resident Evil 7: Biohazard

Seriyi aksiyondan alıp tekrar saf korkuya döndürdü. Birinci şahıs kamera, klostrofobik ev, rahatsız edici aile. Kaçsan da kovalanıyorsun, saklansan da bulunuyorsun.

ss_4f42f8bb0c4eda5b0911a25a18b4812cb25d8e34.1920x1080.webp

En korkunç oyun grafik mi, atmosfer mi, yoksa çocukluk travması mı? Çünkü itiraf edelim, bazen 2005’te oynadığımız düşük poligonlu bir oyun, bugünkü 4K korkudan daha ürkütücü geliyor. Sizce zirve kim? Ben Silent Hill'i geçemedim halen hele o hemşireler o siren :O

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri