HDD'yi daha küçük bir SSD'ye nasıl klonlarım?

osmkaragz

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, büyük bir HDD'den daha küçük bir SSD'ye veri kopyalamanın nasıl mümkün olduğunu merak ediyorum. Bunun için hangi programa ihtiyacım var? Belki de bununla ilgili bir YouTube videosu var mıdır? Aradım ama verimli bir video bulamadım.

İki yol var.
  1. Verilerin başa gelmesi ve kalan alanın kolayca kesilip çıkarılabilmesi için bölümün temizlenmesi gerekir. Bu işlem, bir bölümü küçülttüğünüzde otomatik olarak gerçekleşir. Windows bunun için çeşitli araçlar sunar Linux'ta ise "gParted" gibi herhangi bir iyi bölümleme programı bunu yapabilir, çünkü arka planda yalnızca konsol komutları kullanır.
  2. Dosya sistemini anlayan ve boş blokları kopyalamayan bir program kullanarak yedekleme oluşturun. Ardından, yeterli veri alanına sahip olduğu sürece, yedeklemeyi istediğiniz boyuttaki başka bir sürücüye geri yükleyebilirsiniz.
1. adımda, bölümü diğer sürücüye sığacak şekilde küçültün ve ardından kopyalayın. Daha sonra boyutunu değiştirebilirsiniz. Sorun şu ki, işletim sistemi sabit sürücüde kuruluysa, hiçbir program onu serbestçe manipüle edemez. İşletim sistemi sürekli olarak ona erişir, verilere ihtiyaç duyar ve değişiklikler yapar. Bu nedenle, sabit sürücünün kullanılmadığı bir ortamda bilgisayarı başka bir yerden başlatmanız gerekir. Bu, bir DVD veya USB sürücüsünden canlı bir Linux dağıtımı ile yapılabilir. Alternatif olarak, sabit sürücüyü çıkarıp geçici olarak başka bir bilgisayara takabilir veya bir USB adaptörü aracılığıyla bağlayabilirsiniz.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri