Bilgisayar yalnızca BIOS modunda başlatılıyor?

ahmetbarut75

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, şöyle bir sorun yaşıyorum: USB bellek kullanarak Windows 11'in temiz kurulumunu yapmak istedim ve sistem normal şekilde USB bellekten başlatıldı. Ürün anahtarını girdim, kısa bir süreliğine tuvalete gittim ve geri döndüğümde bilgisayar kapalıydı. O zamandan beri, ne yaparsam yapayım, sadece BIOS'a önyükleme yapıyor.

Sistem şu bileşenlerden oluşuyor.
AMD Ryzen 7 7800X3D,
ASUS TUF Gaming B850-E WIFI anakart,
32GB DDR5-6000/CL30 Kingston FURY Beast ram,
Be Quiet Pure Power 12 750W güç kaynağı,
Thermalright Burst Assassin 120 sıvı soğutma sistemi,
SSD'ler: 2TB Lexar 790
Gigabyte Gaming OC 9070 ekran kartı.

Deneyip yaptığım şeyler.
Önyükleme sırasını değiştirdim,
BIOS'u güncelledim,
SSD yuvalarını değiştirdim,
SSD'leri dizüstü bilgisayara bağlı harici bir muhafazada (Scandisk vb., hepsi sorunsuz) kontrol ettim,
SSD'leri dizüstü bilgisayardaki Disk Yönetimi aracılığıyla yeniden biçimlendirdim,
BIOS'u varsayılan/optimal ayarlara getirdim (Expo vb. kapalı), farklı USB portlarına yeni bir Windows 11 kurulumu yapılmış iki farklı USB bellek denedim, BIOS pilini çıkardım, CMOS pinini köprüledim temelde internette bulabildiğim her şeyi denedim.

Dikkatimi çeken şey şu ki, P3'ü üst yuvaya takıp Lexar'ı çıkardığımda, BIOS'taki önyükleme sırasında görünmüyor. İkinci yuvadaki sürücüler BIOS'ta tanınıyor, ancak önyükleme sırasında görüntülenmiyor.

Ayrıca 500 GB'lık bir Ranxiana (normalde USB muhafazasında flash sürücü olarak kullanılan) ile de denedim ve 1. ve 2. yuvalar için aynı sonucu aldım.

Başka ipuçlarınız varsa çok memnun olurum.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri