Yeni anakart ve görüntü sorunu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vatan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vatan

Kayıtlı Kullanıcı
Yeni bir anakart aldım. Bu biraz daha dar ve küçük.

Bilgisayarımı açtığımda, kısa bir süre bip sesi çıkarıyor. Grafik kartı fanları yaklaşık 3 saniye dönüyor ve sonra duruyor. Ekran ise simsiyah. BIOS yok, hiçbir şey yok.

Ne olabilir ki? Bir yeri fişe takmayı mı unuttum? Sanmıyorum.

İşlemci fanları dönüyor. Su soğutma sistemi sorunsuz çalışıyor. Kasa fanları dönüyor. Grafik kartı sadece kısa bir süre çalışmaya başlıyor. Klavye bip sesinden sonra yanıyor. Ekran aydınlanıyor. Ama sonra tamamen karanlık oluyor.

Bilgisayarımın içinde verilerim ve tamamen kurulu Windows bulunan bir SSD var. SSD'yi silmem gerekiyor mu?

Ayrıca bir M.2 modülü de var. Sanırım bununla ilgili bazı veriler olabilir.

Windows kurulumu için önyüklenebilir bir USB sürücüm de var.

Kanka SSD'yi kesinlikle silmene gerek yok, içindeki Windows ve veriler güvende, sorun ondan değil. Yeni anakart aldığın için montajda gözden kaçan birkaç klasik şey var, onlara bakman lazım:

1. Ekran Kartı Güç Kablosu: Kartın fanları ilk açılışta dönüp duruyorsa, ekran kartına giden güç kabloları (PCIe) tam oturmamış olabilir. Onları söküp iyice tıkır tıkır oturt.
  2. RAM'ler: RAM'leri yerinden çıkarıp tekrar tak, bazen yeni anakart slotlarına tam oturmayınca görüntü vermez.
  3. Görüntü Kablosu: Monitör kablosunun anakarta değil, doğrudan ekran kartına takılı olduğundan emin ol.
  4. BIOS Sıfırlama: Anakartın üzerindeki yassı pili çıkarıp 1 dakika bekletip geri takarak BIOS'u sıfırlamayı dene.
Bunları kontrol et büyük ihtimalle düzelir.

Anladığım kadarı ile bağlantı problemi yaşıyorsun tüm kabloları sök ve tüm bileşenleri söküp nazikçe tekrar takıp çalıştır.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri