Merhaba, Cumartesi gününden beri sistemimde belirgin bir coil whine (bobin sesi) problemi yaşıyorum. Yaptığım kontroller sonucunda sesin anakarttan geldiğine oldukça eminim. Bu nedenle bugün teslim edilmesi beklenen yeni bir ASUS TUF Gaming B550-Plus anakart sipariş ettim. Yeni sistemi kurmadan önce birkaç konuda görüş almak istiyorum.
Mevcut sistemimde sıvı soğutma pompası doğrudan 12V güç kaynağı hattına bağlı. Bunun ideal bir kullanım olmadığını biliyorum çünkü pompa sürekli maksimum devirde çalışıyor. Yeni anakartta pompayı hangi başlığa bağlamam daha doğru olur? (AIO_PUMP, CPU_FAN vb.)
Ayrıca M.2 SSD yerleşimi konusunda da emin olmak istiyorum. Anakart üzerinde üç adet M.2 yuvası bulunuyor.
Mevcut sistemimde sıvı soğutma pompası doğrudan 12V güç kaynağı hattına bağlı. Bunun ideal bir kullanım olmadığını biliyorum çünkü pompa sürekli maksimum devirde çalışıyor. Yeni anakartta pompayı hangi başlığa bağlamam daha doğru olur? (AIO_PUMP, CPU_FAN vb.)
Ayrıca M.2 SSD yerleşimi konusunda da emin olmak istiyorum. Anakart üzerinde üç adet M.2 yuvası bulunuyor.
- M.2_1: PCIe 5.0
- M.2_2: PCIe 4.0
- M.2_3: PCIe 4.0
- İşlemci: Ryzen 5 5600
- SSD: PCIe 3.0 NVMe
- ekran kartı: PCIe 5.0 destekli