Windows 11 Donanımı Güvenle Kaldır Çalışmıyor?

anilcagliyan

Kayıtlı Kullanıcı
Daha önce de karşılaştığım ve genellikle yeniden başlatarak çözdüğüm büyük bir sorun yaşadım, ancak bu sefer işe yaramadı ve bu durumda başka ne yapabileceğimi merak ediyorum.

İşte olanlar​

Windows 11 bilgisayarıma dört harici sabit disk bağlıydı ve bunlardan birinden telefonumdaki microSD karta büyük bir dosya (yaklaşık 800 GB) kopyaladım.

Diğerlerini "güvenli bir şekilde kaldırmak" istedim. Bir tanesi hemen çalıştı, diğeri yaklaşık 20-30 deneme gerektirdi ve üçüncüsü kullanımda olduğu için hiç kaldırılamadı (dördüncüsünden kopyalama sorunsuz çalıştı).

Yaklaşık 8 saatlik kopyalama işlemini mahvetmeden yeniden başlatamayacağım için birkaç şey denedim.

İlk olarak, Görev Yöneticisi'ni kontrol ettim, ancak Windows 11'de orada hiçbir şey bulamadım. Çok kötüydü.

Sonra Aygıt Yöneticisi'ne girdim ve bağlantıyı kesme/hızlı başlatma ayarlarını değiştirmeyi denedim. Bu değişiklik için, etkili olması için yeniden başlatmam gerekiyordu (ne saçmalık, Linux'ta neredeyse hiç yeniden başlatmanız gerekmiyor).

Dosya Gezgini'nde diske sağ tıklamak (Win95'ten Win10'a kadar "Bağlantıyı Kes" diyordu), ancak Win11'de bu seçenek kaldırılmış gibi görünüyor?

Sonunda, sürücü yarım saat sonra bekleme moduna geçtiği için sorun çözüldü ve tabii ki güvenli kaldırma seçeneği çalıştı.

Gelecekte böyle bir durumda farklı bir şey nasıl yapabilirim? Yeniden başlatamamak son derece nadir bir durum, ancak bu durumda mümkün değildi.

Win11'den çok bıktım (ama bir bilgisayarda kesinlikle Win'e ihtiyacım var) ve güncellemeler o zamana kadar devam edeceği için Eylül/Ekim 2027'ye kadar Win10'u tekrar kurmayı düşünüyorum.

Ancak bu bizi bir sonraki probleme getiriyor. Win11, sürüm düşürmeye izin vermiyor, bu yüzden Win10'u nasıl kuracağımı bilmiyorum.

Ayrıca bir USB bellekte Ultimate sürümüm var, ancak Win11'den önceki bir sürümden önyükleme yaparken bile kuramıyorum.

Herhangi bir fikriniz var mı?

Dürüst olmak gerekirse, Windows 11'i kim programladı ve böyle piyasaya sürdü? Vista hariç tüm Windows sürümleri sorunsuz çalışıyordu, hepsi bu.

Windows 11'de, H22 güncellemesinden sonra, 23H ve daha da kötüsü 24H daha fazla sorun çıkardığı için otomatik güncellemeleri tamamen devre dışı bırakmak zorunda kaldım. Tüm o yapay zeka saçmalıklarıyla 25 veya 26 ile kesinlikle hiçbir ilgim olsun istemiyorum.

Bunun iyi olmadığını biliyorum, ancak o zamanki her güncelleme daha fazla sorun çıkardığı için geri dönmek zorunda kaldım çünkü çok kötüydü.

Sadece sürücüleri ve güvenlik güncellemelerini manuel olarak yüklüyorum artık Windows'un kendi kendine hiçbir şey yapmasına izin vermiyorum.

Sorunum ve sorum yukarıda listelenmiştir ve aşağıda Windows 11'in ne kadar berbat bir şey olduğunu anlatmak zorunda kaldım.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri