10.000 TL’ye ekran kartı hangi modeller mantıklı olur?

Ekner

Kayıtlı Kullanıcı
Yaklaşık 10.000 TL bütçem var, bu fiyata hem oyun performansı hem de biraz geleceğe dönük bir şey arıyorum ama piyasayı takip edince kafam karıştı. Sıfır ürünler bu bütçe civarında gerçekten sınırlı gibi duruyor, ama yine de 1080p’de iyi performans verecek modeller olup olmadığını merak ediyorum.

Bir yandan AMD tarafında RX 6600 / RX 7600 gibi kartların bu aralıkta konuşulduğunu gördüm, bir yandan da NVIDIA tarafında RTX 3050 / RTX 4060 gibi seçenekler listelenmiş. DLSS gibi teknolojiler gerçekten fark yaratır mı. Ayrıca bazı yerlerde 2. el almak daha mantıklı olur diye yorumlar da var. İkinci el mi düşünsem, yoksa bütçeyi biraz zorlayıp yeni kart mı alsam karar veremedim.

Şu sorular özellikle kafamı kurcalıyor.

Sıfır kart olarak bu bütçede en mantıklı modeller hangileri?
RX serisi ile RTX serisi arasında özellikle 1080p oyun performansı ve DLSS vs FSR farkı ne derece belirgin?
İkinci el düşünülebilir mi, yoksa riskleri çok yüksek mi olur?
Geleceğe dönük (yeni çıkan oyunlar) performans için bu bütçede en uzun ömürlü tercih hangisi olur?

Şimdiden tavsiyeleriniz, deneyimleriniz ve fiyat/performans kıyaslamalarınız çok yardımcı olur! Tipik oyunlarım Valorant, CS2, FIFA, biraz Witcher 3, GTA gibi şeyler.

Konuyu okuyanlar
3 dk

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri