Herkese merhaba,
Bilgisayarımı yükseltmeye karar verdim, parçaların birbirine uyup uymayacağı ve elimdeki parçalarda yapmam gereken herhangi bir ayarlama olup olmadığı konusunda tavsiye almak istiyorum.
Şu anda satın almayı planladığım ürünler,
- MSI x870 gaming plus anakart
- 9800 x3d CPU
- 32GB DDR5 6000MHz RAM
Geri kalan yapılandırmalarım ise şu şekilde,
- 3070 Ti (şu anda elimde tutuyorum, daha sonra ne çıkacağını görmek için)
- Corsair RM750X güç kaynağı
- Corsair 5000D airflow kasa
-Arctic LIQUID FREEZER II 360 İşlemci Sıvı Soğutucu
Soket am5 ryzen için de iyi olan heatsink'im hakkında şüphelerim var, siteye bakmaya çalıştım ama anlayamadım, ayrıca güç kaynağı konusunda (elbette daha sonra ekran kartını değiştireceğimi hesaba katarak) şu anda 3070 ile başa çıkabiliyor.
Tavsiye edebileceğiniz bir şey veya olası bir değişiklik var mı?
1440p CPU olmadığını biliyorum ama bir süre dayanacak bir PC toplamak istiyorum.
Çok teşekkürler.
Bilgisayarımı yükseltmeye karar verdim, parçaların birbirine uyup uymayacağı ve elimdeki parçalarda yapmam gereken herhangi bir ayarlama olup olmadığı konusunda tavsiye almak istiyorum.
Şu anda satın almayı planladığım ürünler,
- MSI x870 gaming plus anakart
- 9800 x3d CPU
- 32GB DDR5 6000MHz RAM
Geri kalan yapılandırmalarım ise şu şekilde,
- 3070 Ti (şu anda elimde tutuyorum, daha sonra ne çıkacağını görmek için)
- Corsair RM750X güç kaynağı
- Corsair 5000D airflow kasa
-Arctic LIQUID FREEZER II 360 İşlemci Sıvı Soğutucu
Soket am5 ryzen için de iyi olan heatsink'im hakkında şüphelerim var, siteye bakmaya çalıştım ama anlayamadım, ayrıca güç kaynağı konusunda (elbette daha sonra ekran kartını değiştireceğimi hesaba katarak) şu anda 3070 ile başa çıkabiliyor.
Tavsiye edebileceğiniz bir şey veya olası bir değişiklik var mı?
1440p CPU olmadığını biliyorum ama bir süre dayanacak bir PC toplamak istiyorum.
Çok teşekkürler.