1440p oyun bilgisayarını güncelleme?

orhaansen

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba,

Bilgisayarımı yükseltmeye karar verdim, parçaların birbirine uyup uymayacağı ve elimdeki parçalarda yapmam gereken herhangi bir ayarlama olup olmadığı konusunda tavsiye almak istiyorum.

Şu anda satın almayı planladığım ürünler,
- MSI x870 gaming plus anakart
- 9800 x3d CPU
- 32GB DDR5 6000MHz RAM

Geri kalan yapılandırmalarım ise şu şekilde,
- 3070 Ti (şu anda elimde tutuyorum, daha sonra ne çıkacağını görmek için)
- Corsair RM750X güç kaynağı
- Corsair 5000D airflow kasa
-Arctic LIQUID FREEZER II 360 İşlemci Sıvı Soğutucu

Soket am5 ryzen için de iyi olan heatsink'im hakkında şüphelerim var, siteye bakmaya çalıştım ama anlayamadım, ayrıca güç kaynağı konusunda (elbette daha sonra ekran kartını değiştireceğimi hesaba katarak) şu anda 3070 ile başa çıkabiliyor.

Tavsiye edebileceğiniz bir şey veya olası bir değişiklik var mı?
1440p CPU olmadığını biliyorum ama bir süre dayanacak bir PC toplamak istiyorum.

Çok teşekkürler.

Merhaba @orhaansen bu çözünürlüklerle 9800x3d işlemciye odaklanmak oldukça yararsız, tıpkı x870 takmanın kesinlikle yararsız olması gibi ekran kartı gibi başka bir şeye yatırım yapmak yerine 9600x CPU
veya gerçekten abartmak istiyorsanız 9700x MOBO b850 RAM ddr5 6000 VGA için QHD için gelecek yıla kadar başka bir şey yayınlanmayacak.

1440p CPU olmadığını biliyorum ama bir süre dayanacak bir PC toplamak istiyorum.
Uzun süre dayanacak bir bilgisayar yoktur. Sadece daha uzun süre dayanabileceği izlenimine sahip olduğunuz için aşırı pahalı ürünler satın almak tamamen yanlıştır ve bir sürü parayı çöpe atıyorsunuz.

Basit bir örnek vermek gerekirse, x870'in USB 4.0 gibi benzersiz işlevlerine açıkça ihtiyaç duymuyorsanız, bu kesinlikle işe yaramaz ve bu işleve ihtiyaç duymuyorsanız, kullanmadığınız ve asla ihtiyaç duymayacağınız işlevlere para harcıyorsunuz demektir.

9800x3d kesinlikle en iyi oyun işlemcisidir, ancak QHD'de orta seviye bir kartla kesinlikle işe yaramaz, eğer full HD oynuyorsanız ve işlemcinin boyun görevi görebileceği güçlü bir karttan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız faydalı olabilir (kesinlikle 3070, 4070 veya 5070 değil), bu durumda bile iyi bir işlemcinin mükemmel bir şekilde halledemeyeceği hiçbir şey yoktur.

2 tane çok pahalı ve neredeyse işe yaramayan bileşen almayarak tasarruf ettiğiniz parayla, QHD'ye uygun yarım ekran kartı alabilirsiniz.

32GB DDR5 6000MHz RAM güzel anakartta msi iyi fakat para fazla harcamaya değecek şeylere daha çok yönelmen gerek daha iyisini yapabilirsin.

TechFoumTR Blog Yazıları