2.4Ghz ağ bağlantısı kopması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vortex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vortex

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar günaydın, beni çileden çıkaran bir sorunum var. 2.4 wifi ağın daireyi daha akıllı hale getirmek için rutinler ve sesli komutlar oluşturdum.
Yaklaşık her 10 günde bir plakalar çalışmayı durduruyor ve wifi ağından bağlantısı kesiliyor. Plakalardan kaynaklandığını sanıyordum ama aynı 2.4ghz ağına bağlı kameralar bile artık tepki vermiyor. Bir Asus yönlendiricim var ve günlüklerden, etkin olmadığı için devre dışı bırakılmış gibi görünüyor, ancak ağı her zaman etkin bırakma seçeneğini bulamıyorum.

Tek seçenek yönlendiriciyi değiştirmek. Geçtiğimiz Ekim ayında zehirli bir virüs tarafından saldırıya uğradığımı söyleyerek başlayacağım ve tüm sıfırlamaya rağmen yönlendiricinin donanım seviyesinde hiçbir şeyi etkilemesini istemezdim.

Öncelikle şunu söyleyerek başlayayım, hiç Asus router kullanmadım ve bu nedenle yazılımını bilmiyorum.

10 gün çalıştıktan sonra hareketsizlikten dolayı devre dışı kalması bana garip geliyor, zamanlama olarak çok uzun.

Ama yeniden başlatıldığın da tekrar aktif oluyor mu yoksa ayarlardan zorlamak mı gerekiyor?

Kardeşimin de aynı sorunu var, her zaman Asus router kullanıyor ve sürekli 2.4GHz'de çalışıyor.
İnternette araştırdığımda birçok kullanıcının da sürekli 2.4GHz'de benzer sorunlar yaşadığını gördüm, bazıları günlerce veya saatlerce bu sorunun olduğunu belirtiyor.
En son firmware yüklü mü?

TechFoumTR Blog Yazıları