Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

3D yazıcı tavsiyesi?

dogukandal

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, 3D yazıcı almak istiyorum, daha önce hiç kullanmadım ve yeni başlayanlar için hangi modelin iyi olduğunu sormak istedim, fiyat sorun değil. Güvenilirlik ve uzun süreli kullanım benim için önemli ileriye dönül kaliteli bir 3D yazıcı önerin lütfen.

Öncelikle ne yazdırmak istiyorsunuz?

Örneğin masaüstü figürler gibi en ince detaylar için, reçine kullanan bir SLA yazıcı daha iyi bir seçenek olacaktır. Elegoo yazıcılarla yanlış yapamazsınız. Reçinenin sorunu, çok kötü kokması ve pek sağlıklı olmamasıdır bu nedenle, iyi havalandırılabilen özel bir baskı odası (belki de bir garaj), sadece eldiven ve solunum maskesiyle çalışmak vb. şarttır. Ayrıca modelleri daha sonra yıkamanız ve UV ışığıyla tekrar kürlemeniz gerekir. Reçine kalıntısı ve yıkamadan sonra kullanılan izopropanol, tehlikeli atık toplama alanına atılmalıdır. Dahası, reçine sadece tek renkle çalışır, bu nedenle boyanması gerekir ancak detaylar inanılmaz derecede incedir ve görünür katmanlar yoktur.

Kullanımı önemli ölçüde daha kolay (ancak malzemeye bağlı olarak, ABS dumanları pek sağlıklı olmadığı için özel bir oda yine de tavsiye edilir), ancak genel olarak daha güvenli olan, aynı fiyata daha fazla baskı hacmi (yani daha büyük nesneler) sunan, fonksiyonel parçalar için daha uygun, ancak çözünürlük açısından biraz daha kaba ve görünür katmanlara sahip olan FDM yazıcılar, genellikle 3D yazıcılarla ilişkilendirilir baskı tablası üzerinde ileri geri hareket eden mikro ince sıcak tutkal tabancası. Birçok model ayrıca çok renkli baskı yapabilme özelliğine de sahiptir.

Bu biraz da konuya ne kadar derinlemesine girmek istediğinize bağlı. Genel olarak, 3D baskı günümüzde kutudan çıktığı gibi iyi çalışıyor, ancak yine de mürekkep püskürtmeli veya lazer yazıcılarla karşılaştırılabilir değil. Cihazınızı biraz monte ederseniz, teknolojiyi daha iyi anlarsınız, daha iyi kavrarsınız ve daha etkili bir şekilde optimize edebilirsiniz. Ancak ilk hayal kırıklığı da burada ortaya çıkıyor.

Ne yazık ki, günümüzde nispeten hızlı bir şekilde monte edilebilen kitler neredeyse yok denecek kadar az. Yazıcılar ya kutudan çıkar çıkmaz kullanıma hazır oluyor ya da 5 yaş ve üzeri için uygun birer yapboz gibi (yaş sınırlaması değil, montaj süresi).

Konuyu okuyanlar
2 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri