50-55 bin TL Android akıllı telefon önerisi?

navigatio

Kayıtlı Kullanıcı
Telefon seçmeye çalışırken tamamen çaresiz kalıyorum. Çok fazla seçenek var, seçim yapmak zor. Özellikle de uzun zamandır piyasayı yakından takip etmediğim için. Bu yüzden tavsiye almak için buradayım.
Sinirbilim makalelerine göz attıktan, ahlaksız video blogcularını izledikten ve telefon seçimiyle ilgili tartışmalardaki bir sürü yorumu okuduktan sonra birkaç sonuca vardım;
1. Nedense, genellikle 30-40 bin ve 60 bin TL ve üzeri fiyat aralıklarında çok çeşitli akıllı telefonlar bulunuyor. Bu fiyat aralıklarında, az çok objektif olarak paranın karşılığını en iyi veren modeller mevcut.
2. Yaklaşık 50.000 civarında, belirsiz uzlaşmaların, şüpheli kararların veya emekliye ayrılan amiral gemisi modellerin olduğu gri bir alan var. Ya da gümrük ve kargo ücretleri de eklenerek yarım ay veya daha uzun sürede gelen ve bir sorun çıktığında düzgün bir şekilde değiştirilmesi zor olan yurtdışı siparişi söz konusu.
3. 60-65 bin ve üzeri fiyat aralığında, taviz vermeyen ve telefon seçimini büyük ölçüde zevk ve alışkanlığa bırakan saygın beyler için gerçekten birçok iyi seçenek bulunmaktadır.

2020 yılının sonlarında bir Xiaomi Mi 10T Pro aldım. Pil ömrü şimdi azalıyor. Soğukta elimde 10 dakika içinde %20'ye kadar düşebiliyor. Cebimde ise hala iyi dayanıyor. Gün içinde, üç uygulama açıkken, ara sıra sosyal medyada gezinirken ve birkaç video izlerken, pil akşam saatlerinde %20'ye düşüyor, sonrasında ise daha da hızlı tükenmeye başlıyor. Kamera genel olarak iyi, idare edilebilir, ancak fotoğrafları daha da kötüleşti. Telefonun büyük bir aksaklığı yok, ancak eskisi kadar hızlı değil.

Hangi telefona ihtiyacım var?​

1. Kameranın otomatik modda düzgün bir fotoğraf çekmesi gerekiyor (düzgün bir fotoğraf için, en iyisi olmasa bile, iyi lenslere sahip basit bir fotoğraf makinesi kullanırım). Başarılı bir gece çekimi için astrofotografi veya diğer nesnel olarak zorlu görevleri yapabilen bir telefona gerek yok. Düzgün bir portre, ön kamerayla çekilmiş bir selfie, manzara fotoğraflarında iyi renkler, telefonu çıkarıp birkaç saniye nişan alıp sonra da çekmek gerektiren düzgün bir şehir manzarası fotoğrafı. Genel olarak, kullanımı çok daha zor hale gelmiş olsa da, mevcut telefonumla çektiğim fotoğrafları beğeniyorum. Diğer, daha yeni telefonlarla çekim yapma deneyimini tercih ediyorum.
2. Oyunlar: En fazla Match-3 ve benzeri oyunlar. Kendimi ağır mobil oyun meraklısı olarak görmüyorum.
3. Telefon görüşmeleri, sosyal medya, internette gezinme. Bazen kitap ve elektronik tablo okuma. Müzik dinleme, internetten video izleme.
4. 256 GB ROM'dan, 12 GB ram'den
5. Android
6. Google uygulamaları, pazar yeri ve küresel platformlarla çalışmak.
7. Video çekimi ÖNCELİKLİ DEĞİLDİR. Her şey yolunda giderse güzel bir bonus olur, ama daha fazlası değil.
8. Her yıl değiştirmeyin. Kullanım ömrü sorunsuzdur 3 yıl veya daha fazla.
9. Yapay zeka şakaları sadece bir bonus, hiç de onlara odaklanmıyorum (kamera hariç, ama onsuz da muhtemelen yaşayabilirim).

Hangisine daha çok meyilliydiniz?​

Nothing Phone 3 birçok açıdan tasarım açısından başarılı. Belki de bir rezalettir, ama ben gerçekten çok beğendim. Donanım ve kameralar açısından benimkinden çok daha üstün ve aradaki farkı kesinlikle hissedebiliyorum. Nothing'in yazılımı da övgüye değer. Olumsuz tarafı ise işlemcisi nedeniyle alt amiral gemisi olarak adlandırılması ve en iyi kameralara sahip olmaması.
Ancak bence bunlar benim için olumsuz yönler değil, çünkü mevcut cihazımdan kesinlikle çok daha üstün.
Bildiğim kadarıyla Huawei Pura 80 Pro oldukça iyi bir kameraya sahip ve güzel fotoğraflar çekiyor, ancak görünüşü biraz tuhaf...
Xiaomi 14T Pro
harika bir telefon, ancak şahsen (belki de haksız yere) 2024 model olmasından endişeliyim. Uzun süre kullanmayı planlıyorsam, belki daha yeni bir model almalıyım?

Neden yaklaşık 50 bin?​

Doğrusunu söylemek gerekirse, bilmiyorum. Psikolojik bir gösterge, bütçe dostu modeller ile giriş seviyesi premium modeller arasında bir dönüm noktası gibi "görünüyor". Sağlam bir orta sınıf seçenek. Ancak piyasayı yüzeysel olarak incelemeye çalıştıktan sonra "orta sınıf modellerin" 60-70 bin civarında olduğunu fark ettim. Bu biraz moral bozucu oldu, ama beni maaş günü için değil, gelecek ay için alternatif bir alışveriş listesi yapmaya teşvik etti.

Mantığımda yanlış olan ne, doğru olan ne? Daha ucuz bir seçeneği mi düşünmeliyim? Yakında piyasaya sürülecek bir şeyi mi beklemeliyim? Yoksa daha pahalı bir şey için para mı biriktirmeliyim? Ne önerirsiniz, siz neyi seçerdiniz ve neden? Tamamen kaybolduğum için her türlü tavsiyeye minnettar olurum. Mevcut telefonumu tavsiye ettiğiniz telefonlardan biriyle değiştirirsem hayal kırıklığına uğrayacağımı sanmıyorum, ancak belki de başka bir şey hem şimdi hem de uzun vadede objektif olarak daha avantajlı olacaktır.

Şimdiden teşekkürler!

50 bin liralık bir akıllı telefona neden ihtiyacınız olduğunu anlamıyorum. 20-30 bin liralık telefon da aynı şey ve 5 yıl dayanır. Aradaki farklar çok az GTA 6'yı bu telefonda oynayamazsınız. Ben 5 yıldır 18 bin liraya aldığım Realme kullanıyorum (ondan önce OnePlus 3T kullanıyordum) ve hiçbir sorun yaşamadım. Şimdi bir şey olursa, muhtemelen 20-30 bin liraya bir Realme daha alırım (OnePlus telefonlar aşırı pahalılaştı). Daha pahalı bir telefondan daha ucuz bir telefona geçtikten sonra hiçbir dezavantaj hissetmedim. 50 bin liradan fazla bir akıllı telefonun ne anlamı olduğunu anlamıyorum.

Birçok insan sadece bir sürü gereksiz özellik ve donanıma ihtiyaç duyuyor, vesaire. Bir telefonun tek bir işlevi olmalı: arama yapmak; başka hiçbir şey umurunda olmamalı. 10.000 liraya bir Samsung aldım ve iPhone'umdan sonra umurumda bile değil. Arama yapabilirsiniz, müzik dinleyebilirsiniz, ama kullanmayacağınız 10.000 tane daha özelliğe neden ihtiyacınız olduğu bir muamma. Ancak birçok insan 100.000 liraya ıvır zıvır satın almak zorunda kalıyor, böylece gururla "Ben fakir değilim" diye düşünebiliyorlar.

Birçok insan sadece bir sürü gereksiz özellik ve donanıma ihtiyaç duyuyor, vesaire. Bir telefonun tek bir işlevi olmalı: arama yapmak; başka hiçbir şey umurunda olmamalı. 10.000 liraya bir Samsung aldım ve iPhone'umdan sonra umurumda bile değil. Arama yapabilirsiniz, müzik dinleyebilirsiniz, ama kullanmayacağınız 10.000 tane daha özelliğe neden ihtiyacınız olduğu bir muamma. Ancak birçok insan 100.000 liraya ıvır zıvır satın almak zorunda kalıyor, böylece gururla "Ben fakir değilim" diye düşünebiliyorlar.
20-30 bin liralık bir akıllı telefona neden ihtiyaç duyduğunu anlamıyorum. 5-7 bin liralık telefon da aynı şey ve 5 yıl dayanır. Farklar önemsiz sonuçta GTA 6'yı bu telefonda çalıştıramazsınız. Ben beş yıldır 6 bin liraya aldığım (ondan önce bir bottu) Realme Note 60X kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Şimdi bir şey olsa, muhtemelen 7-8 bin liraya bir Realme daha alırım (OnePlus'lar aşırı pahalılaştı). Daha pahalı bir telefondan daha ucuz bir telefona geçtikten sonra hiçbir dezavantaj hissetmedim. 20 bin liradan fazla bir akıllı telefona ihtiyaç duymanın anlamını göremiyorum.

Samsung 24/25, Vivo 200/300, iPhone 16. Ama sadece Android ise, o zaman Samsung veya Vivo.
Ücret karşılığında modifikasyonlar da mevcut. Pikseller hala oldukça iyi, ancak diğer her şeyin kendine özgü incelikleri var.

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri