6000MHz EXPO RAM taktıktan sonra USB ve görüntü gitti?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BulL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BulL

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, Expo kullanarak aldığım 6000MHz RAM'i yeni taktım. Şimdi USB portlarının hiçbiri çalışmıyor ve monitör de çalışmıyor. Bilgisayar açılıyor, en azından LED ışığı yanıyor. İki RAM çubuğundan birini çıkarmayı da denedim. Bilgisayarı söküp anakart pilini çıkarmaktan başka yapabileceğim bir şey var mı? MSI B850M A PZ WiFi anakartım var.

Sıkıştırma çubuklarından birini veya her ikisini çıkarsanız bile EXPO profilinizdeki ayarlar çalışıyor olsa bile, teknik nedenlerden dolayı (ne olursa olsun) çalışamıyorsa, RAM'i taktığınızda anakart her zaman çalışmayan ayarları kullanacaktır.

Eğer bilgisayarınızda RAM takılı değilse, anakartınız da çalışmaz, çünkü RAM olmadan hiçbir anakart çalışmaz.

Öncelikle BIOS/UEFI'nizi aşağıdaki yöntemlerden biriyle sıfırlamanız gerekiyor.

1) Anakart üzerindeki sıfırlama düğmesini kullanarak UEFI veya BIOS'unuzu sıfırlayın.

veya

2) Pili kısa bir süreliğine çıkarın ve tekrar takın böylece BIOS belleği ayarları fabrika varsayılanlarına sıfırlanır, tıpkı bir sıfırlama işleminde olduğu gibi.

Sıfırlama düğmesini bulamıyorum ve bu düğme ne internette ne de bu anakartın kullanım kılavuzunda yer alıyor. Ayrıca pili çıkarırsam normalde tüm veriler kaybolur.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri