Acer Aspire 17 UEFI Ayarları Kilitli Sarı Secure Boot Nasıl Kapatılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yağız15
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Y

Yağız15

Misafir
Merhaba, kızıma ilk iş günü için Windows 11 yüklü yeni bir Acer Aspire 17 aldım. Birlikte gelen belgeler tam bir rezalet, yazı tipi çok küçük, sadece beş sayfa, bilgi içeriği neredeyse yok denecek kadar az, ama 20 dilde mevcut.

Dün UEFI'de bir şeyleri değiştirmek istedim ve iki saatimi buna harcadım. Sorun şu ki, USB bellekten önyükleme yapmak istiyorum, ancak sistem Güvenli Önyükleme'nin (geçici olarak) devre dışı bırakılması gerektiğini söylüyor.

UEFI'ye erişebiliyorum, ancak neredeyse tüm ayarlar sarı renkte, yani değiştirilemiyor.
Bu yüzden şimdilik pes ettim.
Bir dahaki sefere bilgisayara girdiğimde aynı hatayı yapmak istemiyorum.
Geri dönerken, yönetici veya kullanıcı şifresi olmadığını fark ettim. Yani hiçbir şifre girmeden sisteme girebildim.

Yönetici hesabı kurulmuşsa UEFI'yi değiştirebilmem mümkün mü ve bu kısıtlama ek bir güvenlik mekanizması olarak mı tasarlanmış?

Eğer mümkün değilse, UEFI nasıl değiştirilebilir hale getirilebilir?

Öncelikle foruma hoş geldiniz, hızlı dönüş ve daha iyi yanıtlarınız için lütfen techforum.tr ye üye olun. Misafir olarak yazabilirsiniz fakat kısıtlı bir şekilde hakkınız olur.

BIOS'unda yalnızca minimum ayarlar var bu Acer dizüstü bilgisayarlar için tipiktir, ancak genellikle ucuz tüketici ürünleri için de geçerlidir.

Bir dahaki sefere, düzgün bir şey alın, tavsiyemizdir.

Başlangıçta F12 tuşuna basmak, tek seferlik Hızlı Önyükleme menüsünü açar. Bunun çalışması için, önceden F12 önyükleme seçeneğini etkinleştirmeniz gerekebilir.

Gelişmiş ayarların kilidini açmak için genellikle yönetici parolası belirlemek gerekmez. Parola olmadan tam BIOS'a erişim tüm dizüstü bilgisayarlarda standarttır. Basit veya gelişmiş bir mod varsa, örneğin bir F tuşu veya bir menü öğesi kullanılarak BIOS'ta değiştirilebilir ve bir yerde görünür olmalıdır.

Ek olarak. Ventoy ile önyüklenebilir bir USB sürücü oluşturun ve görüntüleme programının ISO dosyasını üzerine kopyalayın. Ventoy daha sonra Güvenli Önyükleme hatası gösterecektir, ancak Ventoy'da zaten depolanmış olan bir Güvenli Önyükleme anahtarını manuel olarak etkinleştirebilirsiniz.

Tavsiyelerin için çok teşekkürler. Bir haftadır bununla uğraşıyorum ve oldukça sinir bozucu olmaya başladı. Neyse, tamamen bitkin olsam da, sırada Ventoy var.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri