Acer Nitro 5 AN515-43 Zayıf Performans

keremaL

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese selam!

Acer Nitro 5 AN515-43 dizüstü bilgisayarımda düşük performans sorunuyla karşılaştım. Oyunlardaki FPS değerleri oldukça düşük.

Denediklerim:
  • Sürücüler güncellendi ve eski sürümlere geri dönüldü, sonuç yok.
  • Windows'u yeniden yükledim.
  • Tüm performans parametreleri maksimuma ayarlandı.
  • Güç tasarrufu devre dışı bırakıldı, maksimum performans ayarlandı.
  • CPU gücü %99 ile sınırlıdır 1,6 GHz'de çalışıyor.
  • Sıcaklık 70°C'yi geçmedi.
Durum değişmiyor, laptop sanki yeteneklerini kullanmıyormuş gibi yavaş çalışıyor. Bu sorunu nasıl çözeceğime dair herhangi bir tavsiye veya fikriniz varsa minnettar kalırım.

Herkese selam!

Acer Nitro 5 AN515-43 dizüstü bilgisayarımda düşük performans sorunuyla karşılaştım. Oyunlardaki FPS değerleri oldukça düşük.

Denediklerim:
  • Sürücüler güncellendi ve eski sürümlere geri dönüldü, sonuç yok.
  • Windows'u yeniden yükledim.
  • Tüm performans parametreleri maksimuma ayarlandı.
  • Güç tasarrufu devre dışı bırakıldı, maksimum performans ayarlandı.
  • CPU gücü %99 ile sınırlıdır 1,6 GHz'de çalışıyor.
  • Sıcaklık 70°C'yi geçmedi.
Durum değişmiyor, laptop sanki yeteneklerini kullanmıyormuş gibi yavaş çalışıyor. Bu sorunu nasıl çözeceğime dair herhangi bir tavsiye veya fikriniz varsa minnettar kalırım.
Birçok eski oyun yerleşik aygıtta çalışır. Aynısı bende de var, Mafia 1, GTA 3 ve Vice dahili olarak çalışıyor. Gizli olanı görmüyorlar. Ama bundan sonra bir daha dizüstü bilgisayar almayacağıma ve bir PC topladığımda entegre işlemcisiz bir işlemci alacağıma karar verdim daha az sorun ve uğraş. İşlemci ve ekran kartının ayrı olması daha iyi.

Sorun sadece eski oyunlarda değil, kaliteyi düşürüp arttırdığımda fps'nin değişmediğini fark ettim. CS2'yi başlatmayı denedim ve her yerde fps 40 ile 70 arasında değişiyor, ayarlara veya çözünürlüğe bağlı olarak hiçbir şey değişmiyor. Sanki bir şey ekran kartının düzgün çalışmasını engelliyormuş gibi hissediyorum. Dizüstü bilgisayarlar bir sürü sorun demek bunu anladım. Bu bilgisayar bana tamamen tesadüfen, bedavaya geldi diyebilirim. Artık bu olanlardan sonra dizüstü bilgisayar almam kesin ve net.