Adobe Programları Bellek Ayarlarımı Hatırlamıyor

E Çevrimdışı

erayyildirim

Yeni Üye
7 Aralık 2024
2
0
2
Windows 11 kullanıyorum ve Creative Cloud'a aboneyim. AE, Premiere Pro, Photoshop vb. dahil olmak üzere CC'nin en son sürümleri yüklü (başka eklenti yüklü değil).

12 çekirdekli bir işlemciyle 64 GB RAM yüklü. Bellek için en sevdiğim nokta, tüm Adobe programları için 40 GB kullanmak (çoklu görev için ihtiyaç duyduğum diğerleri için 24 GB bırakmak).

After Effects bellek ayarlarında 24/40 oranını ayarladığımda (diğer Adobe programlarımda aynı değeri otomatik olarak ayarlar), programı kapatıp tekrar kontrol ettiğimde bu ayarları rastgele değiştirdiğini fark ettim.

Diğer programlar için 0 GB'tan (AE tüm RAM'imi kaplıyor) ve hatta Adobe için 56 GB ve diğer programlar için 6 GB'a rastgele ayarladığını gördüm.

Bu ayar ilk ayarladıktan sonra sabit kalıyordu, bu yüzden neden ara sıra değiştiğinden emin değilim. Hatta bugün tüm uygulamalarımın başka bir güncellemesini denedim ve tüm tercihleri sıfırladım ve yeniden yapılandırdım. Ama hiçbir şey işe yaramıyor. Bu sorunu başka gören var mı?

Çözüm
Adobe programlarının bellek ayarlarınızı hatırlamaması sinir bozucu bir durum olabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni ve çözümü vardır. İşte deneyebileceğiniz bazı adımlar:

1. Tercih Dosyalarını Sıfırlama:

• Adobe programları, ayarlarınızı "tercih dosyaları" olarak bilinen dosyalarda saklar. Bu dosyalar bozulduğunda, programlar ayarları hatırlamayabilir.
  • Çözüm: İlgili Adobe programını kapatın. Ardından, programı yeniden başlatırken Ctrl + Alt + Shift (Windows) veya Command + Option + Shift (Mac) tuşlarını basılı tutun. Bir iletişim kutusu görünecek ve tercih dosyalarını sıfırlamak isteyip istemediğinizi soracaktır. "Evet"i tıklayın.
2. Kullanıcı Hesabı İzinleri:

• Kullanıcı...
Boreas28 Çevrimdışı

Boreas28

Moderatör
Yönetici
Yetki Sahibi
7 Aralık 2024
44
3
19
10
Adobe programlarının bellek ayarlarınızı hatırlamaması sinir bozucu bir durum olabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni ve çözümü vardır. İşte deneyebileceğiniz bazı adımlar:

1. Tercih Dosyalarını Sıfırlama:

• Adobe programları, ayarlarınızı "tercih dosyaları" olarak bilinen dosyalarda saklar. Bu dosyalar bozulduğunda, programlar ayarları hatırlamayabilir.
  • Çözüm: İlgili Adobe programını kapatın. Ardından, programı yeniden başlatırken Ctrl + Alt + Shift (Windows) veya Command + Option + Shift (Mac) tuşlarını basılı tutun. Bir iletişim kutusu görünecek ve tercih dosyalarını sıfırlamak isteyip istemediğinizi soracaktır. "Evet"i tıklayın.
2. Kullanıcı Hesabı İzinleri:

• Kullanıcı hesabınızın, programların ayarları kaydetmesi için gerekli izinlere sahip olmaması soruna neden olabilir.
  • Çözüm (Windows):
    • İlgili Adobe programının kısayoluna sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır"ı seçin. Bu, programın yönetici ayrıcalıklarıyla çalışmasını sağlar.
    • Sorun devam ederse, kullanıcı hesabınızın izinlerini kontrol etmeniz gerekebilir. Başlat menüsüne "Denetim Masası" yazın ve açın. "Kullanıcı Hesapları"na tıklayın ve ardından "Başka bir hesabı yönet"i seçin. Hesabınızı seçin ve "Hesap türünü değiştir"i tıklayın. Hesabınızın "Yönetici" olarak ayarlandığından emin olun.
  • Çözüm (Mac):
    • Genellikle Mac'te bu tür bir izin sorunu daha az görülür, ancak yine de kontrol etmekte fayda var. Sistem Tercihleri'ne gidin, "Kullanıcılar ve Gruplar"ı seçin ve hesabınızın yönetici olarak ayarlandığından emin olun.
3. Creative Cloud Senkronizasyonu:

• Creative Cloud kullanıyorsanız, ayarlarınızın bulutla senkronize edilmesi soruna neden olabilir.
  • Çözüm: Creative Cloud uygulamasını açın ve "Dosyalar" sekmesine gidin. Senkronizasyonun etkin olup olmadığını kontrol edin. Etkinse, geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin ve sorunun çözülüp çözülmediğine bakın.
4. Disk Alanı ve Performans:

• Bilgisayarınızda yeterli disk alanı olmaması veya genel performans sorunları, programların ayarları doğru şekilde kaydetmesini engelleyebilir.

• Çözüm:
    • Bilgisayarınızda yeterli boş disk alanı olduğundan emin olun.
    • Gereksiz dosyaları ve programları silerek bilgisayarınızın performansını artırın.
    • Adobe programlarında "Performans" ayarlarını kontrol edin ve RAM, önbellek ve disk kullanımı gibi ayarların doğru yapılandırıldığından emin olun. (Bu ayarları bulmak için programın "Tercihler" veya "Ayarlar" menüsüne gidin.)
5. Programın Yeniden Yüklenmesi:

• Yukarıdaki adımların hiçbiri işe yaramazsa, programı yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.
  • Çözüm: Adobe Creative Cloud uygulamasını kullanarak ilgili programı kaldırın ve ardından tekrar yükleyin.
Photoshop'ta Bellek Ayarlarını Kontrol Etme

Photoshop'ta bellek ayarlarını kontrol etmek için şu adımları izleyin:

1. Photoshop'u açın.
  2. Düzen > Tercihler > Performans (Windows) veya Photoshop > Tercihler > Performans (Mac) yolunu izleyin.
  3. "Bellek Kullanımı" bölümünde, Photoshop'un kullanabileceği RAM miktarını ayarlayabilirsiniz. Genellikle, bilgisayarınızdaki toplam RAM'in %70-80'ini Photoshop'a ayırmak iyi bir başlangıç noktasıdır.
  4. "Çalışma Diskleri" bölümünde, Photoshop'un geçici dosyaları saklamak için kullandığı sürücüleri seçebilirsiniz. Hızlı bir SSD sürücüsü seçmek performansı artırabilir.
Bu adımları izleyerek, Adobe programlarınızın bellek ayarlarını hatırlamama sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, daha fazla araştırma yapmanız veya uzman yardımı almanız gerekebilir.

Çözüm
291Konular
715Mesajlar
282Kullanıcılar
denizkızıSon üye