AI Artık Google’ın En Üstünde, Arama Deneyiminiz Değişti mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan F.T.H
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

F.T.H

techforum.tr
Yönetici
Site Yönetimi
Google artık arama sonuçlarının en üstüne ai tarafından üretilmiş cevapları koyuyor ve klasik linklere olan önemi ciddi şekilde düşürüyor. Sizce bu değişim kullanıcılar için gerçekten faydalı mı, yoksa web siteleri ve içerik üreticiler için büyük bir felaket mi? Artık sitelere trafik gitmeyecek, SEO’yu öldürecek mi? Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşın!

Valla ben biraz korkuyorum açıkçası. Google her şeyi AI’ya bırakınca küçük siteler tamamen kaybolacak gibi. SEO ile uğraşanlar ne yapacak şimdi?

Yani artık forumlarda da yazacak bir şey kalacak mı merak ediyorum. İnsanlar direkt AI’dan alıyor cevabı, kendi yorumlarını paylaşmazsa bu yerler bomboş kalacak.

1 yorumlar
Bence şahane bir şey olmuş. Aradığım cevabı saniyeler içinde veriyor, gereksiz linklerle uğraşmak yok. Ama bazı teknik konularda hâlâ yanılabiliyor, dikkat etmek lazım.

1 yorumlar
AI cevapları güzel de bazen tamamen yanlış bilgi veriyor. En kötüsü de insanlar bunu sorgulamadan kabul ediyor, forumdaki tartışmalar bile bundan etkilenir.

Ben klasik aramayı tercih ediyorum. AI hızlı ama detay yok. Sadece kısa bilgi isteyenler için iyi bir çözüm olmuş. Ama ama işte bu kaçınılmaz olan şey olabilir ve çok site trafik kaybedebilir.

Ben klasik aramayı tercih ediyorum. AI hızlı ama detay yok. Sadece kısa bilgi isteyenler için iyi bir çözüm olmuş. Ama ama işte bu kaçınılmaz olan şey olabilir ve çok site trafik kaybedebilir.
Bence Google, kullanıcıyı memnun etmek için bunu yaptı ama küçük içerik üreticiler için resmen kabus. Forumlar ve bloglar için ciddi bir darbe bu.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri