AMD işlemci BIOS, montaj ve ayarları?

paradiSe

Kayıtlı Kullanıcı
İlk defa AMD işlemcili bir PC toplamam gerekiyor arkadaşlar.

Öncelikle yapı şu şekilde

9800x3D işlemci üzerine kurulu.
Anakart: msi x870 gaming plus wifi.
Soğutucu: ARCTIC Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB.
Şimdiye kadar sadece Intel bazlı bir sistem topladığım için özellikle Bios ayarları konusunda tavsiyelere ihtiyacım olacak. Ama sırayla gidelim...

birinci soru:
Söz konusu x870'in işlemci ve diğer parçaları birleştirmeden önce flash bios güncellemesi yapılması gerekiyor mu?

ikinci soru:
Benim setimde bu var, Noctua'nın termal macun ve termal macun koruyucusuyla ilgili... doğru anladıysam bu, termal macunun işlemcinin halkalarına gitmesini önlemek için kullanılıyor, doğru mu? öncelikle plastik korumayı koydum sonra termal macunu 5 noktaya, ortadaki biraz daha bol olacak şekilde ve en son da soğutucuyu koydum. Doğru mu anlamışım?

termalmacun.webp

üçüncü soru:
Bios ayarlarını nasıl yapmalıyım? maalesef sadece amd'nin EXPO'ya, intel'in XMP dediğini biliyorum, herhangi bir undervolt uygulamam gerekir mi? Başka kurulum ipuçlarınız var mı? :)

Şimdiden teşekkür ederim.

BIOS Flashback, anakartın arka panelinde bulunan ve herhangi bir donanım (CPU, RAM, ekran kartı, SSD/HDD) takmadan BIOS/UEFI'yi önceden güncellemenizi sağlayan, böylece anakartın piyasaya sürülen yeni CPU'larla uyumlu olmasını sağlayan veya hasarlı bir BIOS'u kurtarmanızı sağlayan bir düğmedir.

Hepsi doğru, AMD-EXPO profillerini ve Bellek Bağlam Geri Yükleme'yi etkinleştirin, undervolt'a gerek kalmaz ve başka bir şey yapılması gerekmez.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları