Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

AMD Radeon HD 8570 Code 43 Windows 10 Lenovo G500 Driver Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Karkil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
K

Karkil

Misafir
Merhaba, eski dizüstü bilgisayarımda AMD ekran kartı sürücüleriyle ilgili ciddi sorunlar yaşıyorum.

Başlangıçta AMD Catalyst 15.6 Beta sürücüsünü kullanıyordum. Bu sürümle sistem kararsız hale geldi ve dizüstü bilgisayar sık sık çöktü. Bu yüzden Catalyst 15.7.1'e güncellemeye karar verdim.

Ancak Catalyst 15.7.1'i yükledikten sonra, Aygıt Yöneticisi'nde hem AMD hem de Intel ekran kartlarında 43 hata kodu belirdi.

Kullandığım Intel sürücü sürümü 9.17.10.4459 idi.

Ayrıca AMD sürücülerinin birçok farklı sürümünü de denedim, bunlar arasında şunlar yer alıyor:

15.7, 15.8, 15.9, 15.9.1, 15.10, 15.11, 15.11.1, 16.2, 16.2.1

Maalesef, bu sürümlerin tamamı aynı sorundan muzdarip: hata kodu 43.

Intel ve AMD sürücülerini DDU (Display Driver Uninstaller) kullanarak tamamen kaldırmak ve ardından temiz bir kurulum yapmak da dahil olmak üzere çeşitli kurulum yöntemleri denedim. Ancak sorun devam ediyor.

Ayrıca 13.200.0.0 gibi daha eski sürücüleri de yüklemeyi denedim, ancak sistem performansı ve kararlılığı Catalyst 15.6 Beta'ya kıyasla daha da kötüleşti.

Bu sorunu çözmek için her türlü yardım ve tavsiyeye çok minnettar olurum.

Dizüstü bilgisayarın özellikleri:

Model: Lenovo G500 Tip 80A6 (2013)

İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64-bit (22H2)

İşlemci: Intel Pentium B960 @ 2.20 GHz

RAM: 8 GB DDR3 1333 MHz

Depolama: 931 GB HDD

Değiştirilebilir grafikler:

Entegre grafik kartı (iGPU): Intel HD Graphics 2000

Harici grafik kartı (dGPU): AMD Radeon HD 8570

Mevcut tüm sürücüleri (ekran, video kartı vb.) kaldırın ve ardından yalnızca Lenovo'nun resmi web sitesinde bu model için bulunan sürücüleri yükleyin.

Konuyu okuyanlar
6 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri