Anakart değiştim Windows 11 Pro lisansı kayboldu?

furkanenes

Kayıtlı Kullanıcı
Donanım değişikliğinden sonra Windows 11 Pro lisansı tamamen kayboldu. Eski anakartım bozulduğu için yeni bir anakart aldım ve eski bilgisayarımdan SSD'yi taktım.

Bilgisayarı başlattıktan sonra PIN kodunu girmek zaten zorlu bir işti, çünkü Windows nedense kodu hatırlayamıyordu.

Yaklaşık iki saat sonra "Windows'u Etkinleştir" filigranını gördüm, ardından ayarlara girdim ve "Sorun Giderme"ye tıkladım.

Windows 11 Pro'nun kurulu olduğu sabit disk hiçbir zaman biçimlendirilmemiş veya sıfırlanmamıştır.

Eskiden anakarta bağlı olan sabit diskte Windows 10 Home yüklüydü bu sorunun nedeni olabilir mi?

Windows 11 Pro'yu kullanmaya devam etmek istiyorum bunun için para ödedim. Bu can sıkıcı filigrandan nasıl kurtulabilirim?

Bu durum büyük olasılıkla eski sabit diskten değil, anakart değişiminden kaynaklanıyor. Windows için anakart değişimi neredeyse yeni bir bilgisayar gibidir. Dijital lisans, özellikle anakart olmak üzere donanım kimliğine sıkı sıkıya bağlıdır. Microsoft'un kendisi de, anakart değişimi gibi büyük donanım değişikliklerinden sonra Windows'un artık etkinleştirilemeyebileceğini ve etkinleştirme sihirbazını veya Microsoft hesabınızı kullanarak yeniden etkinleştirmeniz gerekeceğini belirtiyor.

Eski bir sabit sürücüye daha önce Windows 10 Home'un yüklenmiş olması, Windows 11 Pro'nuzu otomatik olarak etkinleştirmez veya devre dışı bırakmaz. En fazla, yeni farklı anakartın BIOS'unda eski bir OEM Home lisansı saklanmış olabilir. Ancak bu, Windows 11 Pro için size yardımcı olmaz çünkü Home ve Pro farklı sürümlerdir. Microsoft ayrıca, dijital lisansların veya ürün anahtarlarının yalnızca sürüm aynı kaldığı takdirde düzgün bir şekilde yeniden etkinleştirileceğini belirtmektedir.

Windows'un bu cihaz için Microsoft hesabınızla eşleşen bir Pro lisansı bulamadığını gösteriyor. Temelde dört olasılık var. Yanlış Microsoft hesabıyla oturum açmışsınız, Pro lisansı daha önce hesabınıza hiç bağlanmamış, eski anakartınızdan bir OEM lisansıydı veya yeniden girmeniz gereken bir ürün anahtarınız vardı.

Microsoft şu adımları öneriyor: Ayarlar - Sistem - Etkinleştirme - Sorun Giderme - "Cihaz donanımını yakın zamanda değiştirdim." Bu işe yaramazsa, "Ürün anahtarını değiştir" bölümüne eski Windows 10/11 Pro anahtarınızı girin.

Öncelikle şunu kontrol edin. Daha önce kullandığınız Microsoft hesabıyla kesinlikle aynı şekilde oturum açmış mısınız? Ardından, Etkinleştirme altında sorun giderme aracını tekrar çalıştırın ve "Donanım değişti" seçeneğini seçin. Orada eski bir cihaz görünmüyorsa, Pro anahtarına veya satın alma belgesine ihtiyacınız olacaktır. Windows 11 Pro'yu doğrudan Microsoft'tan veya güvenilir bir satıcıdan satın aldıysanız, Microsoft desteği genellikle bu sorunu çözebilir. Ancak, ucuz bir OEM/toplu lisans anahtarı ise, anakart değişikliğinden sonra artık aktarılamaz veya düzgün bir şekilde kabul edilmeyebilir.

Biçimlendirme yoluyla filigranı kaldıramazsınız yalnızca gerçek aktivasyon işe yarar, uygun bir Pro lisansı, geçerli bir hesap, orijinal bir Pro anahtarı veya Microsoft desteğiyle iletişime geçin. Herhangi bir kırma aracını kullanmanızı tavsiye etmem bunlar genellikle kötü amaçlı yazılımlara ve daha da fazla soruna yol açan en hızlı yoldur.

Windows'unuzun OEM sürümü olduğunu varsayıyorum, ki bu çoğu Windows kullanıcısı için geçerlidir. Anakart değiştirildiğinde bu Windows lisansı aktarılamaz. Bu yalnızca perakende sürüm olarak adlandırılan sürümlerle mümkündür. Bunların da resmi mağazalarda fiyatı önemli ölçüde daha yüksektir.

Sizin durumunuzda, internetten ucuz bir Win11 (OEM) ürün anahtarı satın almanızı tavsiye ederim.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri