Anakartın arkasına kulaklıkları takınca uğultu sesi geliyor?

enes20

Kayıtlı Kullanıcı
Yakın zamanda bir AM5 sistem topladım ve kısa bir süre sonra kulaklıklarımı anakartın arkasına taktığımda daha önce olmayan bir uğultu sesi duyduğumu fark ettim. Ancak her şeyi kasanın ön tarafına taktığımda uğultu sesi oluşmuyor. Anakartın bir arızası olup olmadığını veya bunun normal olup olmadığını merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler,

Özellikle ön panelde ses temizken anakartın arka ses çıkışında uğultu olması; arka jak, topraklama veya elektriksel parazit sorununu düşündürüyor. Öncelikle farklı bir kulaklıkla deneyin. Ardından monitör ve bilgisayarı aynı prize bağlayıp USB cihazlarını tek tek çıkararak uğultunun değişip değişmediğine bakın. Ses, ekran kartı yük altındayken veya fareyi hareket ettirirken artıyorsa PSU ya da ekran kartından kaynaklanan elektriksel parazit olabilir.

Özellikle ön panelde ses temizken anakartın arka ses çıkışında uğultu olması; arka jak, topraklama veya elektriksel parazit sorununu düşündürüyor. Öncelikle farklı bir kulaklıkla deneyin. Ardından monitör ve bilgisayarı aynı prize bağlayıp USB cihazlarını tek tek çıkararak uğultunun değişip değişmediğine bakın. Ses, ekran kartı yük altındayken veya fareyi hareket ettirirken artıyorsa PSU ya da ekran kartından kaynaklanan elektriksel parazit olabilir.
Teşekkür ederim, söylediklerinizi denedim. Farklı bir kulaklık taktığımda da arka ses çıkışında aynı uğultu devam ediyor. USB cihazlarını tek tek çıkardığımda ise özellikle monitörün USB bağlantısını sökünce ses biraz azaldı ancak tamamen kaybolmadı. Fareyi hareket ettirirken ve ekran kartı yük altındayken uğultunun arttığını da fark ettim. Bilgisayar ile monitörü aynı prize bağlamayı denedim fakat sonuç değişmedi. Ön panel çıkışında herhangi bir sorun bulunmuyor.

Bu durumda sorunun elektriksel parazit veya anakartın arka ses devresiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Anakartın ses sürücüsünü yeniden kurup BIOS güncellemesi yapacağım. Düzelmezse USB ses kartıyla test edeceğim. USB ses kartında uğultu olmazsa anakartı garantiye göndermem gerekebilir.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri