Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Bilgisayar aniden açılmamaya mı başladı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan süper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

süper

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgisayarımda bir sorun var ve artık çözemiyorum. Bilgisayarım son birkaç aydır giderek daha zor açılıyor. Başlangıçta, bazen güç düğmesine birkaç kez bastıktan sonra açılıyordu, sonra durum daha da kötüleşti ve yaklaşık bir hafta önce tamamen açılmamaya başladı.

Ardından güç kaynağını yeni bir tane ile değiştirdim (aynı model: be quiet! Pure Power 12 M 1000W) ve tüm kabloları doğru şekilde bağladım. Anakart güç alıyor (LED yanıyor), ancak güç düğmesine bastığımda kesinlikle hiçbir şey olmuyor ne fanlar çalışıyor ne de bir titreme oluyor.

Şunları zaten test ettim:

- Yeni güç kaynağı takıldı

- Tüm kabloları kontrol ettim (24 pin, CPU P8, GPU vb.).

- Güç düğmesi kontrol edildi

- Bilgisayar, güç pinlerinden tornavida ile başlatıldı yanıt yok

- Grafik kartı çıkarıldı ve test edildi.

- Minimum düzeyde kurulum denemesi yapıldı.

Sorum:

Bir LED hala yanıyor olsa bile anakartın arızalı olma olasılığı yüksek mi? Yoksa gözden kaçırdığım başka bir şey mi var?

(Resimde ekran kartı dışarıda gösterilmiştir.)

Bilgisayar aniden açılmamaya mı başladı.webp

Bilgisayar çalışmaya başladıktan sonra her şey yolunda mıydı yoksa herhangi bir sorun var mıydı? Değilse, anakarttan önyüklemeyi deneyin.

Konuyu okuyanlar
6 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri