Bilgisayar Dört Kez Bip Çıkartıyor ve Başlamıyor

asialpin

Kayıtlı Kullanıcı
Selam arkadaşlar, Bilgisayarımı açmaya çalışıyorum ama bir sorun var. Başlatıyorum ve dört kez bip sesi geliyor, sonra hiçbir şey olmuyor, ekran siyah kalıyor.

Anakart: Asus B550 (tam modeli bilmiyorum ama güncel) işlemci: Ryzen 5 5600X ram: 16 GB DDR4 GPU: RTX 3060 PSU: 650W bu sorunu çözmem lazım bilgisayarı açmam lazım.

Selam arkadaşlar, Bilgisayarımı açmaya çalışıyorum ama bir sorun var. Başlatıyorum ve dört kez bip sesi geliyor, sonra hiçbir şey olmuyor, ekran siyah kalıyor.

Anakart: Asus B550 (tam modeli bilmiyorum ama güncel) işlemci: Ryzen 5 5600X RAM: 16 GB DDR4 GPU: RTX 3060 PSU: 650W bu sorunu çözmem lazım bilgisayarı açmam lazım.
GPU bazen sorun çıkarıyor. Ekran kartını çıkarıp onboard (varsa) ile açmayı dene. Eğer bu çalışırsa GPU’da problem olabilir.

Bağlantılarda bir sorun olabilir. Kasayı açın ve RAM modüllerinin düzgün takılıp takılmadığını kontrol edin içeride başka arızalı parçalar da olabilir.

RAM modülü yuvasına düzgün oturmamış olabilir veya en kötü ihtimalle arızalı olabilir. Eğer durum böyle değilse, dört bip sesi anakartta bir arıza olduğunu da gösterebilir.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri