Bilgisayar montajdan sonra açılmadı sadece siyah ekran?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vortex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vortex

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba sevgili topluluk

Anakartımda bazı tuhaf şeyler olduğunu fark ettim ve umutsuzluğa kapılmaya başladım.

Kendime aşağıdaki parçaları kullanarak yeni bir bilgisayar topladım:

Ryzen 7 9700x

gigabyte a620i ax

32GB Viper Venom 6000 CL30

rx 9070xt xfx Swift siyah

750 watt güç kaynağı

1 TB NVMe SSD Firecuda 530r

Bilgisayar montajdan sonra açılmadı, sadece siyah bir ekran belirdi. Sadece bir RAM çubuğu çalıştığı, diğerinin çalışmadığı için anakarttan şüphelenildi. Tek RAM çubuğuyla Windows normal şekilde açıldı.

Daha sonra, A620i AX ile tıpatıp aynı görünen ancak farklı (daha iyi) bir yonga setine sahip yeni bir B650i AX anakart aldım onda da sadece bir RAM çubuğu çalışıyordu.

Ardından, tamamen aynı Viper Venom RGB 32GB 6000MHz CL30 modelinden yeni bir RAM satın alındı.

B650i AX anakartına takıldı, maalesef Windows o kadar yavaştı ki hiçbir şey açamadım bile, ancak her iki bellek modülü de tanındı ve son derece yavaş da olsa çalışıyor ve evet, anakartın BIOS güncellemesi en son sürüme yapılmıştı.

Ardından eski a620i ax anakarta yeni RAM'i taktım ve şaşırtıcı bir şekilde, hiçbir sorun olmadan çalıştı, çok hızlı açıldı ve yakın zamana kadar gayet iyi çalıştı.

Şimdi bilgisayar sadece siyah bir ekranla açılıyor ve açıldığında da yalnızca bir RAM çubuğu kullanıyor, bazen de ikincisini. Yeniden başlatmanın ardından Windows, ölümcül bir Windows hatasının oluştuğunu ve Windows'un kurtarma moduna dönmesi gerektiğini belirten bir hata mesajı gösteriyor.

Yaklaşık iki gün böyle çalıştı, ama şimdi tek bir RAM çubuğu dışında hiçbir şey çalışmıyor, ama kendimi bu zahmetten kurtarabilirim çünkü o zaman da her şey ancak yarı yarıya daha iyi çalışır.

Şimdi sorunun ne olabileceğini merak ediyorum.

Anakart belleği tanıyor, ancak ikinci bellek takıldıktan hemen sonra POST işlemi gerçekleşmiyor ve gerçekleşse bile aynı şekilde tekrar çöküyor. İnternette araştırdım ve anakartın yamulması ve RAM izlerinin açığa çıkmasıyla ilgili bir şeyler buldum, ama o zaman da hiçbir şey işe yaramazdı.

Lütfen yardım edin.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri