Bilgisayarım donuyor? Ne yapsam düzelir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mert bey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Mert bey

Misafir
merhabalar sizlere yaşadıgım bir problemi anlatmak istiyorum yardım ederseniz çok sevinirim ben Mert yaklaşık 1 ay olan bir kasa topladım kasamı hepsiburada üzerinden satın aldım her ürünü tek tek sipariş vererek aldım ve parayı kırdım 120k lık topladım oyuncu koltugu felan dahil ama konumuz bu degil şimdi kasa içeriğini analtacağım 5060ti 9800x3d 360mm sıvı soğutucu 7xfan 75080+ kasa 32 ram 2 tb alan x870 asus prime anakart monitörüm qdoled msı 27inç 240hz 2k şimdi yaşadıgım sorun şu poppy playtime diye bir oyun var çoğunuz bilecektir bilmeyenler için minumum oyun gereksinimi 1050 rtx 2gb vram olan çok düşük hikayeli eski bir oyun (çok da eski degil) neyse bu oyunu ben bilgisayarımda oynuyordum yaklaşık 1 saat 10 dk sonrasında bilgisayarımda bir anda heyecanlı bölge de bir donma gerçekleşti hiç bir klavye gereksinimleri karşılanmadı olmadı çalışmadı + olarak klavye mouse gibi usb yerleri gitti ben usb yerlerini çoklayıcı olarak kullanıyor tek bir usb takıyor klavye mouse ve kulaklıgı klavye çoklayıcıdan kullanıyorum ve kulaklık çalışmasına elektirk olmasına rağmen klavye ve mouse gitmişti bozuk degiller yeni aldım ve steelseries aldım biri aerox 5 diğeri tkl3 arından da kasa fanları nedensiz şekilde ana ekranda durmasına rağmen hızlı çalışmaya başladı normalde güç gerektiren rdr gibi oyunları the last of us bile oynadıgım oyunlarda 55 dereceden 50 dereceden sonra bu fan sesi yapıyordu normalde çok sessiz ve kafamı hiç ağrıtmıyordu (hala sessiz tabi ama öncekinde 0 ses gibi bişeydi ) bütün sekmeler kapattıgımı ana ekranda kaldıgımı arkda bişey çalışmadıgını ve yarım saat hatta 1 saat bende ekliyorum 2 saat boyunca açık öyle kaldıgını düşünün ona rağmen derece ctrl shift esc yapıp performans ayarına gidip 36-35 derece gözüken derece coretemp uygulumasında 41 ddereceden asla düşmüyordu öncesinde coretemp de de 35 derece görüyordum ve elimi işlemci oraya götürdüğümde nedensiz hala sıcak oluyordu bilgisayarlar için normal değer biliyorum takıntı yaptıgımı düşünebilirsiniz ama bana tuhaf geldi ondan önce de kasa kullanmıştım + leptop kullandım böyle sorun yaşamadım ardından da şunları da eklemek istiyorum ben chrome dan rastgele hiç bir program indirmedim hiç bir yazılım indirmedim 4k walpaper xbox steam steel series nvidia app epic games oyun dışında hiç bir program indirmedim win rar dosyası gibi herhangi bir mod yapıcak da bir şey indirmedim ve monitörüm de pivot özelliği olmasına rağmen dokundugumda hareket ettirdiğimde hdmı yada dp yeri bozuk sanırım anında ekran kapanıyor aynı şekle soktugumda geri açılıyordu ben napmalıyım....

TechFoumTR Blog Yazıları