BIOS görüyor ama sistem açılmıyor SSD/HDD öldü mü kurtarma şansı var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akure
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akure

Kayıtlı Kullanıcı
BIOS dışında hiçbir şey çalışmıyor artık, ama orada bile fabrika ayarlarına sıfırlamayı denedim, o da işe yaramadı. Bu ekranda uzun süre takılı kalıyor, sonra hata mesajı gösteriyor, ardından yeniden başlıyor ve sonra sadece siyah bir ekran kalıyor.

Soru 1: Sabit disk düzgün çalışıyor mu? BIOS'ta tanınıyor.

Soru 2: Bunu kurtarmanın bir yolu var mı? Yoksa yenisini alma zamanı mı geldi?

pccalsimiyor.webp

Birkaç seçenek var. Ancak BIOS'u sıfırlamak yardımcı olmaz, çünkü bu Windows'u sıfırlamaz. Hatta, işleri o kadar çok bozabilirsiniz ki Windows artık tanınmaz hale gelir.

F8 tuşuna basarak (sanırım buydu) Kurtarma moduna erişmeyi deneyebilir ve oradan kurtarma işlemine başlayabilirsiniz. Alternatif olarak, başka bir bilgisayarda (Medya Oluşturma Aracı'nı kullanarak) Windows önyüklenebilir bir USB sürücüsü oluşturabilir ve oradan Kurtarma moduna geçebilirsiniz. Güvenli Mod'un (Windows varsayılan sürücülerle başlatılır ve daha fazla sürücü yükleme vb. seçenekler sunar) hala mevcut olup olmadığını bilmiyorum. Oradan genellikle daha eski bir sürüme (geri yükleme noktası) geri dönebilir veya Windows'u tamamen sıfırlayıp yeniden yükleyebilirsiniz. Seçimlerinize bağlı olarak, bu işlem tüm sürücülerin ve kişisel verilerin kaybına da neden olacaktır.

Buradan komut satırı moduna da erişebilir ve satır komutlarını kullanarak çeşitli şeyleri tarayabilir ve onarabilirsiniz. Örneğin, "sfc /scannow" komutuyla Windows, kendi sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eder ve hasar görmüş veya değiştirilmiş verileri geri yükler. Bu, bir bilgisayarın düzgün çalışmadığı bazı durumlarda yardımcı olmuştur. İnternette daha birçok onarım seçeneği bulabilirsiniz.

En iyi çözüm, tamir kılavuzlarını Google'da aramaktır. Genellikle iyi yazılmışlardır. Her şeyi burada listelemek (zaten hepsini kendim aramak zorunda kalacağım) çok fazla olurdu...

Görünüşe göre Windows çöküyor. Sabit diskte kesinlikle hala veri var.

Bu amaçla Linux yüklü önyüklenebilir bir USB sürücü oluşturdum; bu sayede Windows'u atlayıp verilere istediğim zaman erişebiliyorum.

Bunu yapmak için farklı bir bilgisayara ihtiyacınız olur veya hazır bir USB bellek satın alabilirsiniz.

Orijinal Windows kurulumunda da çalışabilir.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri