Herkese merhaba, bilgisayarımla ilgili yaşadığım sorunlar yüzünden artık çaresiz kaldım ve umarım buradaki bir donanım uzmanı bana çok önemli bir ipucu verebilir.
Sistemim:
Bir oyun için BIOS'ta Güvenli Önyükleme ve IOMMU'yu etkinleştirmem gerekiyor. Sorun şu: BIOS'ta Uyumluluk Destek Modülünü ( CSM ) devre dışı bıraktığım anda (ki bu Güvenli Önyükleme için kesinlikle gerekli), bilgisayar artık Windows'a önyükleme yapmıyor. Bunun yerine, sonsuz bir döngüye giriyor ve her seferinde doğrudan BIOS'a yeniden başlıyor.
BIOS'ta CSM'yi etkinleştirdiğim anda Windows normal şekilde açılıyor ve her şey çalışıyor.
Şu ana kadar kontrol ettiğim/denediğim şeyler:
Her türlü tavsiyeye minnettarım, çünkü saatlerdir aynı yerde dönüp duruyorum. Şimdiden teşekkürler.
Sistemim:
- Ankart: ASRock B450 Steel Legend
- İşletim Sistemi: Windows 11
Bir oyun için BIOS'ta Güvenli Önyükleme ve IOMMU'yu etkinleştirmem gerekiyor. Sorun şu: BIOS'ta Uyumluluk Destek Modülünü ( CSM ) devre dışı bıraktığım anda (ki bu Güvenli Önyükleme için kesinlikle gerekli), bilgisayar artık Windows'a önyükleme yapmıyor. Bunun yerine, sonsuz bir döngüye giriyor ve her seferinde doğrudan BIOS'a yeniden başlıyor.
BIOS'ta CSM'yi etkinleştirdiğim anda Windows normal şekilde açılıyor ve her şey çalışıyor.
Şu ana kadar kontrol ettiğim/denediğim şeyler:
- Sabit disk formatı: Araçlara göre, Windows sabit diskim zaten modern GPT formatında (MBR değil) çalışıyor. Bununla birlikte, CSM olmadan önyükleme diski olarak tanınmıyor.
- Güvenli Önyükleme Anahtarları: BIOS'ta Güvenlik -> Güvenli Önyükleme altında "Varsayılan Güvenli Önyükleme Anahtarları" zaten yükledim ve modu Özel'den Standart'a değiştirdim. Ne yazık ki, bu da yardımcı olmadı.
- Önyükleme önceliği: CSM devre dışı bırakıldığında, "Windows Önyükleme Yöneticisi" bazen önyükleme önceliklerinden tamamen kaybolur veya anakart onu tamamen görmezden gelir.
Her türlü tavsiyeye minnettarım, çünkü saatlerdir aynı yerde dönüp duruyorum. Şimdiden teşekkürler.