Bu sistem alınır mı sizce?

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

muhterem19

Kayıtlı Kullanıcı
Selam arkadaşlar netten biraz araştırma yaparak bu sistem parçalarını buldum bu şekilde bir sistem almayı planlıyorum. Bu parçaları toplasam kurulum daha önce hiç yapmadım toplayabilir miyim diye düşünüyorum. Ayrıca bu sistemi alsam pişman eder mi beni alınır mı bu sistem?

• Gigabyte EAGLE OC ICE GeForce RTX 5070 [12GB, 6144 CUDA]
  • AMD Ryzen 7 7700X [5.4GHz'e kadar, 8 çekirdek]
  • GIGABYTE B850 EAGLE ICE [DDR5, Wi-Fi]
  • 32 GB Corsair VENGEANCE RGB Beyaz [DDR5, 5600 MHz, 2x16 GB]
  • DeepCool LE360 V2 Beyaz
  • 1TB Kingston NV3 [6000MB/s, Gen4]
  • 750W DeepCool PL750D [80+ Bronze]
  • DeepCool CH690 Dijital Beyaz
  • 7 x DeepCool FC120 ARGB Beyaz

Selamlar, seçtiğin parçalar genel olarak oldukça güncel ve performanslı görünüyor, ancak birkaç noktaya dikkat etmende fayda var:

1. Kurulum: Daha önce hiç sistem toplamadıysan YouTube üzerindeki detaylı rehber videolarıyla rahatlıkla yapabilirsin. Sadece işlemciyi yuvaya takarken ve kablolama yaparken dikkatli olman yeterli.
2. ram: Seçtiğin işlemci ve anakart için RAM hızını6000 MHz (CL30) seviyesine çıkarmanı öneririm. AMD Ryzen 7000 serisi için "sweet spot" denilen en verimli hız budur.
3. Güç Kaynağı: Bu kadar üst segment bir sistem (RTX 5070 ve 7700X) için 80+ Gold sertifikalı bir PSU seçmen daha uzun ömürlü ve güvenli olur.
4. Ekran Kartı: RTX 5070 henüz çok yeni/duyurulma aşamasında olduğu için piyasaya çıkış tarihini ve fiyat/performans dengesini iyi kontrol etmelisin.

Parçalar birbirine uyumlu ve seni kolay kolay pişman etmez. Beyaz tema tercihinle de görsel olarak çok şık bir sistem olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun!

Harika bir sistem, sizi uzun bir süre götürür.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları