Chrome'dan yazdırma hatası: Seçilen yazıcı kullanılamıyor?

onlarmrag

Kayıtlı Kullanıcı
Bu sorun Windows 10 PC'de tekrar tekrar ortaya çıkıyor. Chrome'dan yazdırmaya çalışırken, iletişim penceresi seçilen yazıcı kullanılamıyor veya doğru şekilde yüklenmemiş. Yazıcınızı kontrol edin veya başka bir yazıcı seçmeyi deneyin diyor. Bu, hangi yüklü yazıcının seçildiğine bakılmaksızın gerçekleşiyor.

Bu sorunu Chrome'u kapatıp, /%userprofile%/AppData/Google/Chrome klasörünü silerek ve Chrome'u yeniden başlatarak çözebildik ancak sorun birkaç gün sonra tekrar ortaya çıktı. Sormak istediğim, bu sorunun devam etmesine ne sebep oluyor?

Bu sorun Windows 10 PC'de tekrar tekrar ortaya çıkıyor. Chrome'dan yazdırmaya çalışırken, iletişim penceresi seçilen yazıcı kullanılamıyor veya doğru şekilde yüklenmemiş. Yazıcınızı kontrol edin veya başka bir yazıcı seçmeyi deneyin diyor. Bu, hangi yüklü yazıcının seçildiğine bakılmaksızın gerçekleşiyor.

Bu sorunu Chrome'u kapatıp, /%userprofile%/AppData/Google/Chrome klasörünü silerek ve Chrome'u yeniden başlatarak çözebildik ancak sorun birkaç gün sonra tekrar ortaya çıktı. Sormak istediğim, bu sorunun devam etmesine ne sebep oluyor?
Şu adımları deneyin.
  1. Denetim masasına gidin > Bir programı kaldırın. Google Chrome'a tıklayın ve kaldır'a tıklayın.
  2. Uygulamalar klasörüne gidin (Daha önce yaptığınız gibi) %USERPROFILE%\AppData\Localve Google'a aitmiş gibi görünen tüm klasörleri silin. (örn. Chromium, Google, Google Chrome)'a girin %USERPROFILE%\AppData\Local\temp, ctrl + a'ya ve sil'e tıklayın. "Dosya kullanımda" diyen bir hata çıkarsa aynı hataya sahip tüm dosyalar için yapılacaklar seçeneğini işaretleyin ve atla'ya tıklayın. Bu adım gerekli değildir ancak şiddetle önerilir.
  3. Google Chrome'u yeniden yükleyin
Bu adımlar işe yaramazsa Başka bir web tarayıcısına girip orada yazdırmayı deneyin. Bunun nedeni, yüklenmemiş bir sürücü veya güncel olmayan bir yazıcı sürücüsü olabilir. Sorunu çözebileceğinizi umuyorum.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları