CPU 83-84C civarında sıcaklıklar?

erdalkahveci

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar!

Yakın zamanda gidip kendime yeni bir sistem aldım, işte özellikleri:

MBD: ASRock B650M Pro RS
İşlemci: Ryzen 7800x3d
GPU: Gigabyte RTX 4090
İşlemci soğutucu: Be quiet Dark Rock Pro 5
RAM: 2 x 16GB DDR5
SSD: 2 x 1TB WD Black SN770
PSU: 850W be quiet! Pure Power 12 M Gold 80+
İşletim Sistemi: Windows 11
Monitörler: 4k Samsung ve 1080p AOC

Ne yazık ki işlemcimin oldukça yüksek sıcaklıklarda olduğunu fark ettim. Oyun içinde 85-86 arasında sabit duruyor (87'de bazı yükselmeler oldu ama hızla 86'ya düşüyor). Karar verdim.. insanlar ağır yük altında test etmek için Cinebench'i çok kullanıyor.. bakalım o sıcaklığı geçecek mi.. Cinebench 2024 bana yük altında 86 verdi, hiçbir değişiklik olmadı.

İnsanların sorduğu birçok vaka okudum ama çoğu insan benim kadar yüksek sıcaklıklara ulaşmıyor gibi görünüyor. Test ettiğim oyunlar AC Odyssey/Valhalla ve yeni Star Wars: Outlaws'dı. Hepsi Ultra'da. 4K monitör bana 83-84C civarında sıcaklıklar verdi, evet sanırım CPU'da daha az yük var, 1080'de kararlı olarak 86. GPU'nun 60'ın üzerine çıktığını hiç görmedim ve bir keresinde 65'te olmuştu, bu yüzden süper serin çalışıyor ve bundan daha çok endişeleniyordum.

Bunlar normal sıcaklıklar mı? Parçaları aldığım yerden ayrıca sadece montajını yapmalarını istedim, çünkü buna vaktim yoktu ve işlerle çok meşguldüm neden olmasın. Termal macunla veya montajla mı uğraştılar yoksa başka bir şey mi yaptılar? Diğer her şey mükemmel çalışıyor gibi görünüyor, sadece bu
sıcaklıklar çok mu yüksek normal mi merak ediyorum.

Herhangi bir tavsiye takdir edilecektir!

Bilgisayarımda Ryzen 7 5800x su soğutmalı, 32G RAM, GeForce RTX 4070 var ve Assetto Corsa oynarken sıcaklık yaklaşık 85C ve Once Human oynarken sıcaklık yaklaşık 75C. Sadece benim fikrim ama sıcaklıkların yüksek olduğunu düşünmüyorum.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları