CrystalDisk SSD algılamıyor

semihcan

Kayıtlı Kullanıcı
Adata marka NTFS formatında 2 TB'lık bir SSD'ye sahibim. Mükemmel çalışıyordu, ancak bir Mac'e bağlandığında, yanlış disk çıkarma hatasıyla periyodik olarak kapanıyordu. Mac'in bu formatı resmi olarak okumadığını bildiğim için, bunun yanlış medya kullanımından kaynaklanan bir sorun olduğunu düşündüm.
Şimdi, ilk defa, sürücü Windows'ta bağlantısını kesti. Bu, yaklaşan bir felaketin işareti mi? Sürücü muhtemelen 2-3 yaşında, ancak üzerine birkaç düzine TB veri yazılmış durumda. CrystalDisk artık onu algılamıyor, bu yüzden onun üzerinden kontrol edemiyorum.

''Adata marka NTFS formatında 2 TB'lık bir SSD''
Modeli nedir? Harici m.2 SSD olmasa gerek değil mi?

Windows disk yönetimi ve BIOS ta görülüyor mu? Buralarda sıkıntı var mı?
Siz önce M.2_1 yuvasındaki m.2ssd yi ne olur ne olmaz yerine oturma durumunu bir kontrol edersiniz..
Sonrası için REDDİT önerilen, uygulanana ve sonuç alınaan yöntemi uygulamadıysanız değerlendirebilirsiniz.

''Yoo, benim durumumda Aygıt Yöneticisi'nde AMD RAID ile ilgili her şeyi kaldırmak işe yaradı.
BIOS'taki SATA modunun AHCI moduna ayarlandığından ve RAID kullanmadığınızdan emin olun. Ben kullanmıyordum ve AHCI modu açıktı, ancak yine de sadece AMD RAID'in olması bile sorunlara yol açmaya yetti.''
Kaynak: Reddit

Adata kendi SSD Toolbox u mevcut. Sonra buradan da testler, varsa firmware güncellemesi yapabilirsiniz.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları