SSD veri kablosunu SSD'ye bağladığımda BIOS bile başlamıyor?

kerimcan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgisayarım ağır yük altında ara sıra karardığı, seste takılmalar olduğu ve yeniden başlatıldığı için 700W'tan 850W'a yeni bir güç kaynağı aldım.

Ayrıca son zamanlarda sayfaların donduğunu ve tıklanamaz hale geldiğini fark ettim.

Yeni güç kaynağımı taktım ve çalıştırdım. Her şey çalıştı. Sonra bilgisayarı kapattım. Daha sonra eve geldim.

Bilgisayarda yanıp sönmeyen beyaz bir çizgi görünüyor. Eski güç kaynağı da dahil her şeyi denedim. Tüm fişleri yeniden taktım. Hiçbir şey işe yaramadı.

SSD veri kablosunu SSD'ye bağladığımda BIOS bile başlamıyor.webp

Kırmızı SATA veri kablosunu çıkardığımda BIOS açılıyor.

SSD veri kablosunu SSD'ye bağladığımda BIOS bile başlamıyor ve ekran simsiyah kalıyor.

SSD'nin bozuk olduğundan şüpheleniyorum.

Kabloyu 100 kere takmayı denedim ama hiçbir şekilde işe yaramadı.

Diğer SATA portları da çalışmıyor.

Pili çıkardım, tekrar taktım, hiçbir şey olmadı.

SSD veri kablosu SSD'ye takıldığında BIOS hiç çalışmıyor.

SSD'deki veri kablosu, üst kısmına bastırmaya gerek kalmadan kolayca takılıp çıkarılabiliyor ve yerine kilitlenmiyor.

Kablo içerideyken her şey biraz sallanıyor. Arızalı gibi görünüyor değil mi?

Yeni bir kablo deneyeceğim. Yoksa muhtemelen yeni bir SSD'ye ihtiyacım olacak değil mi?

AMD Ryzen 5 3600 yeni Radeon 7600 grafik kartı

32 GB Corsair RAM

MSI BM450 Max Pro anakart (eski model)

850 watt güç kaynağı. Yeni

SSD'yi en az 6-7 yıldır kullanıyorum.

SSD'ye güç geliyor mu? SSDye giden güç kaynağının doğru olup olmadığını, yani güç kaynağı ünitesindeki kablolar da dahil olmak üzere tüm kabloların düzgün takılı olup olmadığını kontrol edin. Eğer sadece beyaz bir çizgi görünüyorsa bir süre bekleyin ve sonunda bir hata mesajı alıp almadığınıza bakın. O zaman daha fazla bilgi sahibi oluruz.

Not: USB bellekler gibi tüm USB aygıtlarını çıkarıp tekrar deneyin.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri