Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Dahili mi yoksa harici bir SSD mi?

ferhatpamuk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgisayarımda 500 GB'lık bir SSD takılı, ancak maalesef yeterli değil ve çok küçük. İkinci bir SSD takabilir miyim diye sormak istedim. Ayrıca HDD'ler ve SSD'ler arasında bir fark var mı ve hangisi daha iyi olur, dahili mi yoksa harici bir SSD mi? Birisi bana 1 TB civarında iyi ve uygun fiyatlı bir seçenek nerede bulabileceğimi de söyleyebilir mi?

GIGABYTE 2390 AORUS ELITE-CF

Bu benim anakartım başka sorularınız varsa, memnuniyetle cevaplarım. Şimdiden teşekkürler.

HDD'ler, üzerinde okuma/yazma kafasının ileri geri hareket ettirilerek verilerin izlere yazıldığı dönen metal plakalardır.

Dönme hızı ve okuma/yazma kafası hareketinin fiziksel sınırlamaları nedeniyle, HDD'ler hem veri kaydetme hem de yükleme konusunda daha yavaştır. Ayrıca çalışma sırasında hareket ve titreşime karşı hassastırlar. Bununla birlikte, paranız karşılığında önemli ölçüde daha fazla depolama alanı elde edersiniz (özellikle büyük miktarda satın almayı planlıyorsanız) ve HDD'ler verileri son derece uzun süre saklayabilir. Bu nedenle, HDD'ler veri depolama (aile fotoğrafları, filmler, önemli belgeler, yedeklemeler) için oldukça uygundur.

SSD'ler yarı iletken bellek hücrelerinden oluşur. İçlerinde hiçbir şey hareket etmediği, sadece akım açılıp kapatıldığı için okuma ve yazma işlemlerinde önemli ölçüde daha hızlıdırlar. Mekanik bileşenler içermedikleri için, çalışma sırasında bile darbelere ve hareketlere karşı hassasiyetleri yoktur. Ancak, bellek hücreleri zamanla şarjlarını kaybeder ve bu nedenle düzenli olarak (yaklaşık iki yılda bir) güç verilmediği takdirde depolanan veriler de kaybolur. Bu nedenle, SSD'ler özellikle hızlı erişim ve yükleme sürelerinin belirgin şekilde fark edildiği PC depolama ve program ve video oyunlarının depolanması için çok uygundur.

Harici HDD'ler yedekleme için harikadır, başarılı bir yedeklemeden sonra, onları dolaba koymanız yeterlidir ve verileriniz kriptotrojanlardan bile güvende olur.

Harici SSD'ler hızlıdır ve veri alışverişi için daha uygundur. Yalnızca tek bir cihaza bellek erişimi gerekiyorsa dahili depolama idealdir.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri