Darbeli Çalışmayan İndüksiyonlu Ocak Var mı?

cerkol01

Kayıtlı Kullanıcı
Ev aletlerimi yenileme planımın bir parçası olarak, mevcut 560x490 mm'lik kesim için yeni bir indüksiyonlu ocak almayı düşünüyorum. 30 yıllık seramik ocak kombinasyonum zaten kısmen arızalı, bu yüzden yeni bir şeye ihtiyacım var. Ayrı üniteler de bir seçenek. Ocak, net sıfır besleme hedefi, ev tipi batarya depolama sistemi ve çok hızlı bir kontrol döngüsüne sahip akıllı bir fotovoltaik enerji yönetim sistemine entegre edileceğinden, düzgün bir yük eğrisi benim için belirleyici satın alma kriteri. Güç tüketimini kaydederek, ev aletlerinin güç tüketimini ve kamu şebekesine beslemeyi nasıl etkilediğini açıkça görebiliyorum. Mevcut seramik ocağım, tam yük dışında, darbeli bir güç eğrisi üretiyor. Bu davranış, açma ve kapama arasındaki aralıkların belirli alanlarda ısı çıkışını azaltması nedeniyle biliniyor. Ancak bu, EMS'nin saniyeler içinde ev şebekesine enerji tedarikini artırdığı, ancak bu arada ocağın darbe hızının sıfıra düştüğü anlamına geliyor. Bu, HMS'den (Ev Yönetim Sistemi) eve verilen ek gücün, bir güç zirvesi olarak kamu şebekesine gittiği anlamına gelir.
böylece, ev sistemi için kullanılmayan enerji olur.

Bu davranışı önlemek veya en azından mümkün olduğunca en aza indirmek istiyorum.

Görünüşe göre, bu döngüsel veya darbeli çalışma olmadan güç kontrolü uygulayabilen indüksiyonlu ocak üreticileri var. Bunun, profesyonel mutfak veya taşınabilir ocak üreticileri tarafından yapıldığı söyleniyor. Ayrıca, tam inverter kontrolü uyguladığı söylenen Panasonic'e de sık sık rastlıyorum. Bazı üreticiler gerçek inverter kontrolü, yarım köprü rezonans inverteri veya inverter quadro gibi terimlerle reklam yapıyorlar ve daha birçokları. Ayrıca, 11 ila 19'dan fazla güç ayarına sahip ocakların muhtemelen sürekli güç tüketimi sağladığı veya birçok küçük bobini sayesinde esnek pişirme bölgelerinin de bunu yapabileceği yönünde doğrulanmamış göstergeler de var. Ancak 2. güç seviyesinden itibaren döngüye giriyorlar ve o da yaklaşık 300 W'lık daha düşük bir yükte oluyor.

Ne yazık ki, çeşitli üreticilerle yaptığım görüşmelerden güç tüketim eğrileriyle ilgili herhangi bir yanıt alamadım. Yeni bir indüksiyonlu ocağın gerçekte nasıl davrandığını bilmeden, herhangi bir indüksiyonlu ocağı öylece satın almamın bir anlamı yok. Umarım bu forumda çeşitli ocakların pratik kullanıma bağlı güç tüketimini açıklayabilecek deneyime sahip biri vardır. Belki de ihtiyaçlarımı en iyi karşılayan modeli bulabilirim.

Teşekkür ederim.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri