Dizüstü bilgisayar almayı düşünmeye başladım

haaktas

Kayıtlı Kullanıcı
Bir dizüstü bilgisayar almayı düşünmeye başladım. Ana platformum 5090 oyun bilgisayarı. Ama iş için bir hafta boyunca sık sık ıssız bir yere seyahat ediyorum. Pahalı bir dizüstü bilgisayarı oraya götürmek istemiyorum ve zamanım da yok. Ama gece vardiyasında oyun oynamak için bir dizüstü bilgisayar kullanabilirim.
Switch 2 ilginç görünüyor, ancak oyun kütüphanesi pek iyi değil. İlk Switch'imi aldım ve neredeyse tüm özel oyunları denedim, bu yüzden sadece birkaç yeni ve pahalı özel oyun için ayrı bir platform satın almak mantıklı değil. Ama Steam'de zaten 800'den fazla oyunum var.

Steam Deck, özellikle bariz bir seçim; nedense burada çok seviliyor. Ancak performansı uzun zamandır beklentilerin altında kaldı. Grafiksel olarak yoğun AAA oyunları oynamayı planlamıyorum (onları dizüstü bilgisayarım için saklıyorum), ancak yine de yeterli bir güç istiyorum.

Bu yüzden seçimim bu yılın yeni AMD Z2 Extreme tabanlı modellerinden biri olan Xbox Ally X veya Legion GO 2'den yana oldu. Dizüstü bilgisayardan önce, önceki Ally X'i kullanıyordum ve eski oyunları ve bağımsız oyunları oynamak için gayet iyiydi. Özellikle Xbox özellikleri ve ellerimi çok daha az yorduğunu duyduğum gamepad benzeri tutuşlarıyla yeni model hakkında kararımı çoktan vermiştim. Ama sonra Legion GO 2, muhteşem 8,8 inç OLED ekranıyla sahneye çıkıyor. Evet, daha büyük, daha ağır ve çok daha pahalı, ama bunları daha zengin ve daha kaliteli görüntü için feda etmeye hazırım. Yine de, elimde nasıl hissettireceğini kim bilebilir.

Genel olarak ne seçeceğimi bilmiyorum. İşimden dolayı burada pek vaktim yok ve 30-40 dakika oyun oynayabiliyorum. Çabaya değer mi? Sanırım bir tablet alıp manga ve kitap okumak daha iyi olabilir.

Evet, ama ekran çözünürlüğünü unuttun. Mevcut donanım için aşırı. FSR ve benzerleri iyi, ancak her zaman düzgün çalışmıyorlar ve bu yüzden görüntü her zaman en iyi olmuyor.

Genel olarak, dizüstü bilgisayara bakılırsa, paranın sorun olmadığı açık, bu yüzden seçim yapma zorluğunuzu anlamıyorum.

Steam Deck iyi bir seçim çünkü bazı temel oyun optimizasyonları mevcut. Ayarlarda ufak tefek değişiklikler var. Yeni nesli bekliyorum.

Lenovo. İlk sürümüne sahiptim ve memnunum. Çoğunlukla World of Warcraft oynadım. Başarılı olduğum için konsoldan kurtuluyorum; aşırı bağımlılık yapıyor. Sorunlar donanım yazılımı, fan sık sık tıkanıyor ve kapağını çıkarıp temizlemem gerekiyor.

Asus'un seçeneklerini düşünmedim çünkü dokunmatik yüzeyleri yok. Ve günümüzde gerekli bir araç.

Steam Deck, özellikle bariz bir seçim; nedense burada çok seviliyor. Ancak performansı uzun zamandır beklentilerin altında kaldı. Grafiksel olarak yoğun AAA oyunları oynamayı planlamıyorum (onları dizüstü bilgisayarım için saklıyorum), ancak yine de yeterli bir güç istiyorum.
Steamdeck daha zayıf, ancak harika bir OLED ekrana ve pil ömrüne sahip. Ayrıca, Valve sürekli güncelleniyor ve herhangi bir sorun yaşarsanız en azından Google'da bir şeyler aratabilirsiniz; neyse ki, taşınabilir cihazlar topluluğu en büyüğü. Güçlü taşınabilir cihazlarda, ömrünü uzatmak için bir elektrik prizinin yakınında sıkışıp kalmanız veya TDP kaydırıcılarını ayarlamanız gerekecek.