Ekran kartının voltajını doğru şekilde düşürme?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SuSkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

SuSkun

Kayıtlı Kullanıcı
Ekran kartının voltajını doğru şekilde düşürmenin (undervolting) nasıl yapılacağına dair güncel bir rehber sağlayabilir misiniz lütfen? Ancak ücretsiz ve yasal yöntemler biliyorsanız minnettar olurum. RTX 4070 TI kullanıyorum. Bir çok video vb. izledim arkadaşlar videoların çoğu sponsor videoları gibi doğru düzgün anlatım yok belki bir rehber edinirsem daha iyi olur.

Eğri yöntemiyle voltaj düşürme = Kartın nominal boost frekansını alın ve yüksek yük altında hangi voltajda çalıştığını görün. Ardından tüm eğriyi alın ve voltajı -20mV'lik artışlarla düşürün ve her adımdan sonra bir stres testi veya çok zorlu bir oyun çalıştırın. Kartın kararlı olduğu "dip noktayı" bulun ve işlem tamam, profili Afterburner'da kaydedin.

Eğer İngilizce biliyorsanız, bu adamın rehberine bir göz atın. YouTube'daki en popüler rehberlerden biri. Tüm olası ekran kartlarının voltaj düşürme işlemlerini olabildiğince erişilebilir ve anlaşılır hale getiren videolar yapıyor. Ben de 5060ti ekran kartımın voltajını düşürmek için onun rehberini kullandım ve mükemmel çalıştı.